23.3.12

Επέτειος από την απελευθέρωση της Καλαμάτας - Σήμερα η αναπαράσταση της 23ης Μαρτίου...


Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για τον εορτασμό της 191ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, με την αναπαράσταση που θα ξεκινήσει στις 4.20 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Νωρίτερα, περί τις 3 το μεσημέρι μπροστά από το Ηρώο θα γίνει η παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλης. Είκοσι λεπτά αργότερα θα... 191η

τερματίσουν οι δρομείς του "Δρόμου Θυσίας" και στις 3.30 θα αφιχθεί στην πλατεία ο λαμπαδηδρόμος με την Ιερή Φλόγα από τη Μονή Βελανιδιάς. Θα ακολουθήσουν η σημαία της Επανάστασης, η αφή της φλόγας και η έπαρση της σημαίας.
Στις 3.40 θα τελεστεί δοξολογία στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, και στις 4 θα ψαλεί τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης.
Θα ακολουθήσει προσκλητήριο των οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην έναρξη του Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα, και στις 4.20 το απόγευμα θα ξεκινήσει η αναπαράσταση κατάληψης της πόλης.
Στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών σχολείων, οπλαρχηγών και μπουλουκιών.
Στις 5.30 στο Δημαρχείο ο δήμος θα δεξιωθεί τους επισήμους και θα ακολουθήσει η ανακήρυξη του Πέτρου Θέμελη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας. Στη συνέχεια θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στους πρωτεύσαντες αθλητές του "Δρόμου Θυσίας"...

www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: