7.3.12

Τελετή στο Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου....


Ετοιμασίες για την ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν...
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όπως και προκάτοχοί του, θα τιμήσει και φέτος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου και αναμένεται να μιλήσει ο ... πρόεδρος Ομπάμα και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Κογκρέσου ελληνικής καταγωγής, καθώς και αρκετοί Ελληνοαμερικανοί, στελέχη ομογενειακών φορέων και επιχειρηματίες.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να αναφερθεί στις προσπάθειες της Ελλάδας για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι όταν οι ιδρυτές της Αμερικής οραματίζονταν μια νέα διακυβέρνηση, αντλούσαν από τις βασικές δημοκρατικές αρχές που αναπτύχθηκαν στην αρχαία Ελλάδα. Επίσης, όπως εκτιμάται, θα μιλήσει για το «εξαιρετικό επίπεδο» που βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Με γραπτό μήνυμα του προέδρου Ομπάμα, καθώς και με ψηφίσματα της Βουλής και της Γερουσίας, θα κηρύσσεται η 25η Μαρτίου ως εθνική ημέρα γιορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας, καλώντας το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσει την επέτειο, με ανάλογες εκδηλώσεις.

Στο μεταξύ, στη Νέα Υόρκη συνεχίζονται οι προετοιμασίες από μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων για την ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής επετείου.

Στον καθιερωμένο ετήσιο διαγωνισμό γνώσεων, που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο» στην Αστόρια, η 17χρονη Ελληνοαμερικανίδα μαθήτρια Λυκείου Όλγα Μότσκα ανακηρύχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2012», η οποία θα ανοίξει τη φετινή παρέλαση. Η νικήτρια κατάγεται από το Πωγώνι της Βορείου Ηπείρου.

Στην τελετή του διαγωνισμού παρέστησαν οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Γεώργιος Ηλιόπουλος και Κούλα Σοφιανού, αντίστοιχα, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς για τη σημασία συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: