9.3.12

Αλέκα Παπαρήγα: Προσοχή στις προβοκάτσιες την 25η Μαρτίου...


Τον κίνδυνο να γίνουν προβοκάτσιες κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, «για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα» επέσεισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα.
Η αναφορά της στο ενδεχόμενο να υπάρξουν «γεγονότα» στο... κέντρο της Αθήνας, από αποστράτους οι οποίοι, όπως είπε, καλούν άνδρες των ειδικών δυνάμεων να δώσουν το «παρών» την ημέρα της εθνικής επετείου, έγινε κατά την ομιλία της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η κυρία Παπαρήγα μίλησε περί αποστράτων και έκανε λόγο στις «ετοιμασίες» τους , αντιπαραβάλλοντας τα «τυφλά ξεσπάσματα» με την οργανωμένη δράση κατά των μέτρων που προτείνει το ΚΚΕ, «στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια». Σημείωσε χαρακτηριστικά: « Όχι τυφλά ξεσπάσματα. Όχι στράκα στρούκες, όχι αυτά που ετοιμάζονται στις 25 Μαρτίου όπου έχουν βγει οι απόστρατοι και καλούν βατραχάνθρωπους, ΟΥΚάδες, διάφορα σώματα, να κάνουν γεγονότα στην Αθήνα. Αυτό θα είναι μια προβοκάτσια για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα. Τη μάχη θα τη δώσουμε στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια».

Αξίζει να επισημανθεί ότι και ο «Ριζοσπάστης » , στο φύλλο της Πέμπτης (8.3.2012) είχε ρεπορτάζ με τίτλο «Τι ετοιμάζουν στις 25 του Μάρτη;» . Σε αυτό αναφέρεται ότι διάφορες ομάδες, όπως «ενώσεις εφέδρων», με αφορμή τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και με επίκεντρο την κεντρική παρέλαση της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, καλούν σε συγκέντρωση την ώρα της παρέλασης «με «αντιμνημονιακή» φρασεολογία, που συνοδεύεται με αντικατοχικές κορόνες και με συλλήβδην καταγγελία των πολιτικών για την «προδοσία»».

Ο «χειρότερος αντικομμουνισμός» στο δρόμο για τις κάλπες
Η ομιλία της κυρίας Παπαρήγα στην εκδήλωση οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είχε εκτενείς αναφορές στην ανάγκη να τεθεί σε προτεραιότητα ως πολιτική επιλογή η πάλη για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων και για την λαϊκή εξουσία, ενώ αναφέρθηκε στις εκλογές και στον αγώνα κατά των μέτρων που θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές.

Μίλησε για το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που, όπως είπε, καλλιεργείται και θα ενταθεί ενόψει εκλογών. Θα είναι «οι πιο τρομοκρατικές εκλογές που έχουμε ζήσει, δεν συγκρίνω τώρα το 1961 επί Καραμανλή, τότε ψήφιζαν και τα δέντρα, τώρα δεν χρειάζεται, χωρίς να αποκλείω να κάνουν και νοθεία, δεν μπορώ να πάρω όρκο, αλλά δεν χρειάζεται, τώρα έχουν τη δυνατότητα να νοθεύσουν τη συνείδηση του λαού», σημείωσε.

Πάντως, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι «πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα» , υπογραμμίζοντας όμως, ότι «δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τι χαρτιά θα ριχτούν». Και συμπλήρωσε: «Ως προς το ΚΚΕ - και πληροφορίες έχουμε και αισθητήριο έχουμε - θα είναι ο χειρότερος αντικομμουνισμός που έχετε ζήσει. Δεν θέλω τώρα να τον εξομοιώσω με τη δεκαετία του '40 και του '50 αλλά πιθανό με μέτρο την αστική δημοκρατία σήμερα, να τον ξεπεράσει. Εμείς καλούμε τον λαό να μη φοβηθεί. Τίποτα άλλο. Ας έχει όποιες απόψεις θέλει και για μας και να μην τον έχουμε πείσει. Δεν πρέπει να δεχτεί να ψηφίσει κάτω απ' τον φόβο, χρεοκοπούμε, πάμε στην δραχμή, περνάει δεν περνάει το PSI, ενεργοποιούνται τα GACS».

Μεσοβέζικες επιλογές και αυταπάτες για κυβέρνηση της Αριστεράς
Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για τον λαό , σύμφωνα με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «είναι μπροστά ακόμα». Υπογράμμισε μάλιστα ότι αν η κρίση βαθύνει ακόμα περισσότερο και έχουμε μεγαλύτερους κλονισμούς δεν υπάρχει άλλη λύση, όπως είπε, «απ' τη στρατιά εκείνη που θα ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και θα πάρει την εξουσία η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της».

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν «μεσοβέζικα πράγματα» και ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί προσφέρει «αυτές τις απαλές, κουβελικές, τσιπρικές ή ξέρω εγώ της Κατσέλη λύσεις κ.λπ.». Νωρίτερα είχε εξηγήσει γιατί το ΚΚΕ συγκεντρώνει τα πυρά του , πέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στις προτάσεις κυβέρνησης αριστεράς. «Το υπογράφουμε: Καμία κυβέρνηση της αριστεράς ούτε και του ΚΚΕ δεν μπορεί μέσα στις συνθήκες της αστικής κοινωνίας και αποδεχόμενη αυτά τα πλαίσια, να δώσει λύσεις. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, η αντίθεση προς τα κόμματα εξουσίας, τα αστικά, να αντικατασταθεί απ' την αυταπάτη μιας αριστεράς που έχει μία ενδιάμεση λύση ανώδυνη και πιο εύκολη για τον λαό. Αυτό θα φέρει απογοήτευση, που μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην απάθεια αλλά και στην μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ «θα είναι εδώ» και την άλλη μέρα των εκλογών και δεν καθορίζει τη συμπεριφορά του απ' την κάλπη, υπογραμμίζοντας όμως ότι το ρήγμα σήμερα, με την ενίσχυση του ΚΚΕ, «πρέπει να γίνει». Για να καταλήξει - φτάνοντας ως τους ΟΥΚάδες της 25ης Μαρτίου: «Και να σκεφτούμε καλύτερα, πώς θα αντιμετωπίσουμε στις εφορίες τις εντολές κοψίματος μισθών, γιατί έχουμε σπίτι, γιατί έχουμε ένα αυτοκίνητο, την ίδια ώρα που μας κόβουν μισθούς και συντάξεις. Και οι νέοι θα παίρνουν 400 ευρώ και θα υποβάλλουν και φορολογική δήλωση. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Εμείς οι συνταξιούχοι που θα πάμε στην τράπεζα και δεν θα βρούμε τίποτα, κάτι πρέπει να κάνουμε. Κάτι δεν θα πληρώσουμε. Το στεγαστικό δάνειο. Όχι τυφλά ξεσπάσματα. Όχι στράκα στρούκες, όχι αυτά που ετοιμάζονται στις 25 Μαρτίου όπου έχουν βγει οι απόστρατοι και καλούν βατραχάνθρωπους, ΟΥΚάδες, διάφορα σώματα, να κάνουν γεγονότα στην Αθήνα. Αυτό θα είναι μια προβοκάτσια για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα. Τη μάχη θα τη δώσουμε στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια»...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: