25.3.12

25η Μαρτίου με... διαμαρτυρίες πολιτών ...


Δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στο δήμο Καλλιθέας, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος, Θόδωρος Ψαλιδόπουλος «Δεν γίνεται η παρέλαση να ... διασφαλιστεί με αστυνομικές δυνάμεις».
Την ίδια ώρα, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αναμένεται να αποτελέσει πεδίο διαμαρτυρίας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων προγραμματίζει διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, αν και όπως αναφέρεται, σκοπός τους δεν είναι να διαλύσουν την παρέλαση αλλά να εκφραστεί η οργή προς τους επισήμους, που «οδήγησαν τη χώρα σε καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση», όπως λένε. Ανάλογες κινητοποιήσεις, ανήμερα την εθνική επέτειο, οργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στην συμπρωτεύουσα, αποφασίζοντας να μη στηθεί καν η καθιερωμένη εξέδρα των επισήμων.

Ακόμα, στη Βέροια δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας πριν και κατά την παρέλαση.

Χωρίς εξέδρα επισήμων αλλά και διαχωριστικό διάζωμα θα γίνει η παρέλαση στο Ηράκλειο. Αυτό αποφασίσθηκε στη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, του αντιδημάρχου Ηρακλείου, εκπροσώπων του επιμελητηρίου και του εμπορικού συλλόγου. «Αποφασίσαμε να μη στήσουμε εξέδρα. Θα είμαστε δίπλα στον κόσμο και τα παιδιά θα παρελάσουν για όλη την κοινωνία του Ηρακλείου» ανέφερε μετά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: