22.3.12

27 βουλευτές ζητούν την προώθηση ισοδύναμων κοινωνικών μέτρων...


Συνέχεια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προώθηση ισοδύναμων κοινωνικών μέτρων με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών, δίνουν 27 βουλευτές στη Βουλή, υπό το συντονισμό του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη.

Με την πρόταση νόμου:

1. Όλες οι τράπεζες που ... ραστηριοποιούνται στην χώρα έχουν υποχρέωση να συνδράμουν με κάθε τρόπο, παρέχουσες τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών με ποσά άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ (€100.000) που εξήλθαν στο εξωτερικό.

2.Συγκροτούνται σε κάθε περιφέρεια ειδικά συνεργεία ελέγχου με βοηθητικό προσωπικό ιδιώτες λογιστές – φοροτεχνικούς κατόχους πτυχίου Ά τάξης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που θα ελέγχουν αυτά τα χρηματικά ποσά αναδρομικά από το οικονομικό έτος 2001.

3.Επιβάλλεται για όσα ποσά δεν έχουν φορολογηθεί νόμιμα, φόρος έως 45% συν τις προσαυξήσεις. Καταυτόν τον τρόπο ο φόρος και οι προσαυξήσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 100% του ποσού που εξήχθη αφορολόγητο στο εξωτερικό.

4.Παρέχεται η δυνατότητα της προαιρετικής συμμόρφωσης όσων φυσικών προσώπων και επιτηδευματιών θέλουν πριν αρχίσει η διαδικασία ελέγχων, να καταθέσουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και να καταβάλλουν με συντελεστή αυτοτελούς φορολόγησης που θα ορισθεί στο 20% φόρο εισοδήματος, χωρίς επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων υπό την προϋπόθεση της επιστροφής των λογαριασμών αυτών σε τράπεζες του εσωτερικού και αν δεν επενδυθούν εντός της χώρας, να μην αναληφθούν ή να μεταφερθούν έως τις 31/12/2015.

Οι βουλευτές



ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ

ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ

ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ

ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΗ – ΓΚΕΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: