1.3.12

Αθώοι έξι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου...


Δεκτοί από το δικαστήριο οι ισχυρισμοί τους...
Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου που προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει.

Οι...
έξι κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας τις πράξεις της παράνομης βίας και της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δίπλα τους κάθισε κι ένας αστυνομικός, ο οποίος αθωώθηκε τελικά για το αδίκημα της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας διά παραλείψεως. Ο τελευταίος κατηγορείτο ότι παρότι βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ημέρα, δεν προέβη σε καμία σύλληψη.

Οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι ομολόγησαν στην πλειονότητά τους ότι προέβησαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα του μνημονίου.

Παράλληλα, τέσσερις εξ αυτών οπαδοί του Ηρακλή, είπαν ότι θέλησαν επιπλέον να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία τους για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής τους ομάδας. Ωστόσο, αρνήθηκαν ότι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Κάρολου Παπούλια και ότι εμπόδισαν -όπως κατηγορούνταν- τη διέλευση του τμήματος των έφεδρων αξιωματικών που αποπειράθηκε να παρελάσει.

Το δικαστήριο δέχτηκε τελικά τους ισχυρισμούς τους και τους αθώωσε για όλες τις πράξεις. Σε ό,τι αφορά τον αστυνομικό, το δικαστήριο έκρινε ότι με δεδομένη την πολυάριθμη παρουσία των διαδηλωτών ήταν αδύνατο να προβεί σε συλλήψεις. «Ήταν ανέφικτο να πράξει αυτό για το οποίο κατηγορείται ότι δεν έκανε» ήταν η τοποθέτηση του εισαγγελέα της έδρας κατά την αγόρευσή του.

Στο μεταξύ, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 11 άτομα για το αδίκημα της παράνομης βίας. Πρόκειται κυρίως για συνδικαλιστές από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Η δικογραφία για την περίπτωσή τους διαχωρίστηκε και βρίσκεται στα χέρια αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών για χαρακτηρισμό.

Να σημειωθεί ότι για την αναγνώριση και ταυτοποίηση όλων των κατηγορουμένων χρησιμοποιήθηκε από τις διωκτικές αρχές αποκλειστικά οπτικοακουστικό υλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: