5.3.12

Ο σκύλος του τσοπάνη βρήκε τον 32χρονο στο βουνό...


Πάνω από 48ωρες γυμνός και ταλαιπωρημένος μέσα στο κρύο - Αν έμενε λίγες ώρες ακόμα δεν θα άντεχε ο οργανισμός του...
Στο νοσοκομείο της Λαμίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πριν από λίγη ώρα, ο 32χρονος από τις Ράχες, που βρέθηκε ευτυχώς ζωντανός σε ορεινή περιοχή πάνω από τις Ράχες.

Από νωρίς το...
πρωί οργανώθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του, αφού είχε να δώσει σημεία ζωής από τις 12:00΄ το μεσημέρι της Παρασκευής και οι δικοί του άνθρωποι φοβόταν πάρα πολύ για την ζωή του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο, πυροσβέστες και αστυνομικοί από την Στυλίδα, συγγενείς και φίλοι του αγνοούμενου, οι οποίοι όργωσαν στην κυριολεξία την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Το μεσημέρι ένας βοσκός περνώντας από ένα μονοπάτι με τα γίδια, άκουσε το σκυλί του να γαβγίζει επίμονα και να τον καλεί λίγο πιο πάνω σε ένα βραχώδες σημείο. Πλησιάζοντας είδε τον 32χρονο πεσμένο μπρούμυτα, γυμνό και σε άθλια κατάσταση. Αμέσως έτρεξε και ειδοποίησε τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, που έψαχναν σε κοντινή σχετικά απόσταση λίγο πιο κάτω.

Ο 32χρονος είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, αλλά ήταν πολύ ταλαιπωρημένος, αφυδατωμένος και με πολλές αμυχές σε όλο του το σώμα, από την προσπάθεια να σκαρφαλώσει ψηλά στο βουνό σε ένα κακοτράχαλο σημείο με πέτρες και πουρνάρια. <<Το ότι άντεξε 2 μερόνυχτα εκεί πάνω οφείλεται στο γερό οργανισμό του>>, έλεγαν οι φίλοι του που συμμετείχαν στις έρευνες. Όμως αν έμενε λίγες ώρες ακόμα σε αυτή την κατάσταση ο 32χρονος δεν θα άντεχε.

Η είδηση για το αίσιο τέλος της επιχείρησης έφερε μεγάλη ανακούφιση, εκτός από τους συγγενείς και σε όλη την τοπική κοινωνία, αφού ο 32χρονος είναι πολύ καλό παιδί και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: