2.3.12

Επίδομα ανέχειας στα 359 ευρώ ...


Επίδομα μόλις 359 ευρώ θα λαμβάνουν οι άνεργοι, την ώρα που η αγορά εργασίας συρρικνώνεται συνεχώς και η ανεργία καλπάζει. Παρά τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, ότι κάποια επιδόματα θα ... διασωθούν ή θα εξαιρεθούν ορισμένες κατηγορίες από τη μείωση, το επίδομα ανεργίας συμπαρασύρεται από τη μείωση 22% του κατώτατου μισθού και διαμορφώνεται στα 359 ευρώ από τα 461.

Η μείωση του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 Μαρτίου.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν ότι η μείωση του επιδόματος ανεργίας ήταν αναπότρεπτη, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξουν ορισμένες ειδικές ρυθμίσεις για κάποιες κατηγορίες επιδομάτων, μετά από νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα.

Περικοπή αναμένεται και σε όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, όπως τα εποχικά επιδόματα, η ειδική παροχή μητρότητας, το ειδικό βοήθημα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και οι συμπληρωματικές παροχές μητρότητας, ειδικό επίδομα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας, ειδικό βοήθημα- επίσχεσης ή διακοπής εργασιών και το ειδικό επίδομα μετά από την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των ανέργων.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: