30.3.12

Στο δρόμο δεκάδες συμβασιούχοι της ΕΡΤ3...


Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν δεκάδες συμβασιούχοι της ΕΡΤ-3, την ώρα που η ανεργία αναδεικνύεται στην νούμερο ένα μάστιγα της ελληνικής κοινωνίας, οι θέσεις εργασίας στα μέσα ενημέρωσης μειώνονται δραματικά ενώ οι ... εργαζόμενοι της ΕΡΤ-3 επιφορτίζονται με επιπλέον εργασία λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.
Tο Σάββατο 31 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις δημοσιογράφων και τεχνικών του καναλιού, ενώ η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. έχει γνωστοποιήσει στη διοίκηση της ΕΡΤ-3 ότι υπάρχει η δυνατότητα της ανανέωσης μόνο των μισών συμβάσεων.
Για πρώτη φορά η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ Α.Ε. γνωστοποίησε στη διοίκηση της ΕΡΤ-3 λίστα μοριοδότησης των συμβασιούχων με βάση αντικειμενικά κριτήρια στα οποία περιλαμβάνονται η προϋπηρεσία, οι σπουδές, οι ξένες γλώσσες και η οικογενειακή κατάσταση.
Παρά το γεγονός ότι η λίστα αυτή έχει σταλεί στην Αγγελάκη εδώ και εβδομάδες και οι αρμόδιες επιτροπές έχουν ήδη συσταθεί, καθυστερεί σημαντικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προκαλώντας πολλά ερωτήματα και σε πολλές πλευρές σχετικά με τους λόγους της καθυστέρησης. Μάλιστα, προετοιμάζονται προσφυγές και αγωγές σε περίπτωση που αυτή η λίστα αντικειμενικών κριτηρίων αλλοιωθεί σημαντικά.
Το αποτέλεσμα είναι να μείνουν στο δρόμο από την Κυριακή 1 Απριλίου συμβασιούχοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που κρίνονται απαραίτητοι για τη λειτουργία της ΕΡΤ-3, ενώ είναι άγνωστο πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Δεν αποκλείεται η όλη διαδικασία να καθυστερήσει για περισσότερο από δύο μήνες, αν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προλάβει μία άλλη ανακοίνωση, αυτή των εκλογών. Σε μία τέτοια περίπτωση πολλοί κάνουν λόγο για σοβαρή ολιγωρία.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: