21.3.12

Απόκλιση 4,3 δισ. για τις αποκρατικοποιήσεις του 2012 λόγω εκλογών...


Οι καθυστερήσεις που θα προκύψουν από τη διενέργεια εθνικών εκλογών αναμένεται να επηρεάσουν τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις για το 2012, σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Τα έσοδα αναμένεται να παρουσιάσουν απόκλιση από... τον αρχικό στόχο των 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος του έτους και οι εκτιμήσεις πλέον του ταμείου κάνουν λόγο για έσοδα περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διατηρείται ωστόσο ο συνολικός στόχος για συγκέντρωση εσόδων ύψους 19 δισ. ευρώ έως το 2015 από την παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και πωλήσεις μετοχών δημοσίων (εισηγμένων και μη) επιχειρήσεων.

Στελέχη του ταμείου επισημαίνουν ότι η χώρα μας μπορεί να αντλήσει επενδύσεις ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2015 που θα προκύψουν από αξιοποίηση ακινήτων αλλά και από την ανάπτυξη τουριστικών σχεδίων.


Στο προσκήνιο έρχονται και οι συμμετοχές του δημοσίου σε εισηγμένες επιχειρήσεις.

Πριν από τις εκλογές αναμένεται να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για ποσοστό ύψους 35% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στα ΕΛΠΕ.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι διαδικασίες για την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, με περίπου 40.000 ακίνητα να έχουν ήδη καταγραφεί.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου με στελέχη του ταμείου να εκτιμούν ότι θα καταγραφούν περίπου 110.000 τίτλοι...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: