27.3.12

«Στρατό» 53 συμβούλων μετακίνησε η Άννα στο υπουργείο Ανάπτυξης...


Άδειες καρέκλες, κλειστά γραφεία και έρημοι όροφοι είναι η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Όχι επειδή το υπουργείο Παιδείας έπεσε «θύμα» του Μνημονίου, αντιθέτως επειδή ο... νέος υπουργός, Γιώργος Μπαμπινιώτης, χρειάζεται μόνον πέντε συμβούλους, ενώ η νυν υπουργός Ανάπτυξης και πρώην υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες , είχε στη δούλεψή της 53!

Η στρατιά συμβούλων της κυρίας Διαμαντοπούλου μετακινήθηκε στο νέο υπουργείο με αποτέλεσμα το κτίριο του Αμαρουσίου να μείνει στην κυριολεξία άδειο καθώς τα γραφεία Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων, όπου απασχολούνταν οι περισσότεροι συνεργάτες της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι «κλειστά» πλέον.

Ο κ. Μπαμπινιώτης από τη μεριά του αρκέστηκε σε πέντε μόνον συμβούλους, ειδήμονες στα εκπαιδευτικά ζητήματα και με πολυετή πείρα υιοθετώντας έτσι την πρωτόγνωρη για πολλούς υπουργούς αντίληψη ότι μια ικανή (και ανέξοδη για να μιλήσουμε και με αριθμούς) ομάδα συνεργατών μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε ένα κομβικής σημασίας υπουργείο.

Στο Ανάπτυξης, από την άλλη, οι 53 σύμβουλοι της υπουργού είναι τόσο απαραίτητοι που μετακινήθηκαν στο σύνολο τους την επόμενη κιόλας μέρα της αλλαγής σκυτάλης στα νέα κτίρια με το ανάλογο κόστος φυσικά για το Δημόσιο καθώς είθισται οι αμοιβές στους ειδικούς συνεργάτες να είναι υψηλές.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: