7.3.12

Αποζημίωση $580,000 λόγω… τηγανιτής πατάτας...


Το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε σήμερα ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Woolworths είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει με $580, 299 γυναίκα που έπεσε μέσα στο σούπερ μάρκετ και τραυματίστηκε σοβαρά.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 η Κάθριν Στρονγκ από την Νέα Νότια Ουαλία, που είχε στο παρελθόν χάσει το...

ένα της πόδι και περπατά υποβοηθούμενη από πατερίτσες πάτησε μία τηγανιτή πατάτα που είχε πέσει σε διάδρομο του σούπερ μάρκετ και χτύπησε στην σπονδυλική της στήλη.

Η κ. Στρονγκ έκανε μήνυση στον κολοσσό Woolworths και αρχικά Πρωτοδικείο της Νέας Νότιας Ουαλίας αποφάσισε ότι για τον τραυματισμό της ευθυνόταν η εταιρία και της εκδίκασε αποζημίωση μισού εκατομμυρίου. Η Woolworth εντούτοις άσκησε έφεση στην απόφαση και το Εφετείο αποφάσισε ότι η κ. Στρονγκ δεν δικαιούταν την συγκεκριμένη αποζημίωση.

Η ανάπηρη γυναίκα επέμεινε όμως και μήνυσε εκ νέου την Woolworths στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο και την δικαίωσε.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου η κ. Στρονγκ δεν θα είχε πέσει αν η διεύθυνση του σούπερ μάρκετ φρόντιζε να καθαριστεί εγκαίρως το πάτωμα.
Μάλιστα στη δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι ο διάδρομος όχι μόνο αυτού αλλά και άλλων σούπερ μάρκετ στους οποίους οι πιθανότητες να πέσει φαγητό ή άλλα «επικίνδυνα» αντικείμενα πρέπει να ελέγχονται και να καθαρίζονται αν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο κάθε 20 λεπτά...

neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: