5.3.12

7 μήνες απλήρωτοι στον Επικοινωνία 94FM ...


Δελτίο Τύπου Σωματείων Εργαζομένων Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία”
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94FM» καταγγέλλει ότι... οι οφειλές δεδουλευμένων φτάσανε πλέον τους 7 μήνες, γεγονός που μας έχει εξαντλήσει οικονομικά και ψυχικά…! Αντιλαμβανόμαστε τη γενικότερη ζοφερή οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, κάτι που αποδεικνύεται και από την «Ιώβεια υπομονή», που έχουμε επιδείξει έως σήμερα.
Ο κόμπος όμως έφτασε πια στο χτένι…! Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων εργαζομένων του Δημοτικού Ραδιοφώνου αδυνατούν πλέον ακόμα και να προσέρχονται στο χώρο εργασίας, αφού δεν δύναται να καλύψουν ούτε καν τα μεταφορικά τους έξοδα…! Αποτέλεσμα της άθλιας κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει είναι να αναγκαζόμαστε να κάνουμε χρήση των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου…!
Επιπλέον, οι συνθήκες εργασίας οδεύουν από το κακό στο χειρότερο με απλήρωτα-κομμένα τηλέφωνα, χωρίς θέρμανση και χωρίς καθαριότητα, αφού η καθαρίστρια απασχολείται πλέον αποκλειστικά στο Δήμο…! Στο Δήμο απασχολούνται, εξάλλου, και αρκετοί ακόμα συνάδελφοι, δίχως να έχουν αποδεσμευτεί επισήμως από το Ραδιόφωνο.
Οι υποσχέσεις του δημάρχου Παντελή Βλασσόπουλου και της δημοτικής αρχής από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ότι μέχρι τέλη Γενάρη θα λαμβάναμε τουλάχιστον 3 μισθούς έμειναν απλά…. λόγια.
Σας γνωστοποιούμε ότι στο σύνολο των 34 εργαζομένων στο Ραδιόφωνο του δήμου οφείλονται δεδουλευμένα από τον Αύγουστο του 2011. Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αντοχής και καλής θέλησης κι ενώ έχουμε αντιμετωπίσει ήδη περικοπές και μειώσεις μισθών αλλά και απειλές για συγχωνεύσεις, εφεδρείες, απολύσεις, είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε…! Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 7/3/2012 και συνεχίζουμε με κυλιόμενες στάσεις εργασίας δηλώνοντας την πρόθεσή μας να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων μας…!
Καλούμε τη διοίκηση του Ραδιοφώνου και τον Δήμο Ηρακλείου να σταματήσει την ασυνέπεια και να φροντίσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους 34 εργαζομένους στο Ραδιόφωνο που ταλαιπωρούνται την ώρα που εντείνονται οι βιοποριστικές δυσκολίες, ώστε να επιστρέψει και πάλι σε ομαλή λειτουργία ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας, πράγμα που ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ θέλουμε….!

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Επικοινωνία 94 FM»
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: