6.3.12

Απίστευτο κι όμως ... ελληνικό: "Έγραψε" 7.000 μέρες αναρρωτική!...


Μία απίστευτη "φάμπρικα" φαίνεται πως έχει στηθεί στο ΙΚΑ Ηρακλείου, ανοίγοντας "μαύρη τρύπα" στα ασφαλιστικά ταμεία. Μετά τα σκάνδαλα με τις ... μεταμεσονύκτιες αιμοκαθάρσεις, τις ... εξ αποστάσεως διαγνώσεις και τα "φακελάκια", κάποιοι βρήκαν ένα νέο τρόπο να ωφελούνται σε... βάρος των κρατικών ταμείων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, γιατροί "γράφουν" σωρηδόν αναρρωτικές άδειες, κυρίως σε οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι μπορούν με τον τρόπο αυτό και την αποζημίωση από το ΙΚΑ να πάρουν και την άδεια παραμονής τους να ανανεώσουν ως εργαζόμενοι, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να εργαστούν και να πάρουν "μαύρα" και τα χρήματα του ημερομισθίου τους!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τεράστια καθώς από τη μία δίνονται χρήματα σε δήθεν ασθενείς κι από την άλλη στα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργείται μία μεγάλη τρύπα, καθώς οι μέρες της αναρρωτικής άδειας εκλαμβάνονται ως μέρες εργάσιμες και πληρώνονται ως τέτοιες, προκειμένου οι οικονομικοί μετανάστες να επιτύχουν την άδεια παραμονής τους.

Χαρακτηριστικό της "κομπίνας" είναι ότι γιατρός στο Ηράκλειο μέσα σε ένα χρόνο έχει γράψει 7.000 μέρες αναρρωτικής άδειας! Την ίδια στιγμή, συγκεκριμένος ξενοδοχοϋπάλληλος, "βγήκε" σε αναρρωτική από την ημέρα λήξης της σύμβασής του με το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν ως την ημέρα που ξεκίνησε ξανά τη δουλειά! Αιτία; Μα φυσικά το ότι η αποζημίωση του ΙΚΑ αντιστοιχεί σε ποσό πολύ μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας.

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι στο ΙΚΑ Ηρακλείου και τον ΕΟΠΥΥ ερευνώνται τα πάντα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και εισαγγελική παρέμβαση, ενώ φυσικά ερωτήματα γεννώνται για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι σε αυτό το θέμα και τις "πρακτικές" εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο...

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: