23.3.12

Oι Έλληνες Πειρατές κατά της ACTA...


kourdistoportocali

Μια νομοθετική ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ κρατών, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή μας.

Λέγεται ACTA και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία, η οποία μας ... παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας!

♦ Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.
♦ Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.
♦ Η ACTA παρακάμπτει τη Δημοκρατία και ανοίγει την πόρτα σε μια παράλληλη νομοθετική διαδικασία, την οποία οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές μας, ως εκπρόσωπο δικοί μας και όχι μεγάλων εταιρειών, θα έπρεπε να καταδικάσουν.
♦ Τέλος η επιτροπή της ACTA θα μπορεί να μεταβάλλει τη συμφωνία και μετά την υιοθέτησή της, κάτι που την καθιστά μη εκλεγμένο νομοθέτη. Ζητάνε να παραδώσουμε λευκή νομοθετική επιταγή σε ένα αδιαφανές και ελεγχόμενο από ιδιωτικά συμφέροντα σώμα.


Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δηλώνει την κάθετη εναντίωσή του στην συγκεκριμένη συμφωνία και αποφασίζει να συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες που θα γίνουν το Σαββάτο 24 Μαρτίου 2012.

Οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 17:00, στα εξής σημεία:

Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα)
Πλατεία Αριστοτέλους-Άγαλμα Ελ.Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη)
Πλατεία Γεωργίου (Πάτρα)

Η αντίθεση στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA αυξάνεται. Πάνω από 2.500.000 Ευρωπαίοι έχουν υπογράψει στο Avaaz εναντίον της.
Η εκπρόσωπος της Σλοβενικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για την υπογραφή.
Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Kader Arif, εισηγητής της ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραιτήθηκε από τη θέση του στις 26 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδήλωσαν σε πάνω από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη στις 11 Φεβρουαρίου.


Είναι ζωτικής σημασίας να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει την ACTA, ότι η ACTA – όπως και κάθε άλλη προσπάθεια λογοκρισίας του διαδικτύου – δεν είναι αποδεκτή από την Κοινωνία.


Το Σάββατο 24/3 απαιτούμε να μην διαβρωθούν περαιτέρω η ελευθερία του λόγου και της ιδιωτικής ζωής.


Απαιτούμε οι πολιτικοί να αφήσουν τα τεχνάσματα και να καταλάβουν πως δεν μπορούν να παρακάμπτουν συνέχεια τη Δημοκρατία, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και χωρίς να αντιδράσει κανείς.


ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
www.pirateparty.gr

( από το www.pirateparty.gr/2012/03/acta-24-martiou/ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: