14.3.12

Alpha Bank: Γ.Σ. για ανάκληση του σχεδίου συγχώνευσης με Eurobank...


Την πρόθεσή της να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των ... αποφάσεων της Γ.Σ. 15ης Νοεμβρίου 2011, ανακοίνωσε η Alpha Bank [ACBr.AT] Σχετικά άρθρα .

Η τράπεζα, η οποία ενημέρωσε την EFG Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα Ergasias για αυτή της την απόφαση, επικαλείται την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement - PSI) και τις επιπτώσεις αυτής επί του τραπεζικού τομέα.

Στις 15 Νοεμβρίου οι μέτοχοι των δύο τραπεζών είχαν εγκρίνει τη μεταξύ τους συγχώνευση, από την οποία θα προέκυπτε η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα.

Μικρές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση Alpha Bank «έβλεπε» πριν από λίγες ημέρες ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s εξαιτίας των επιπτώσεων από το haircut των ομολόγων.

Οι ανακοινώσεις που «αντάλλαξαν» oι δύο τράπεζες περιελάμβαναν αντικρουόμενες απόψεις με αποτέλεσμα η Moody΄s να θεωρεί ότι είναι μικρό το περιθώριο να γίνει το deal όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τα οφέλη που προσδοκούσαν οι τράπεζες και κυρίως την κεφαλαιακή ενίσχυση από το κρατίδιο του Κατάρ.

Η εξέλιξη αυτή «χαλάει» τα σχέδια της κυβέρνησης που επιθυμεί, όπως και η τρόικα, συγχωνεύσεις στην ελληνική τραπεζική αγορά, αναφέρεται στην ανάλυση του οίκου.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: