15.3.12

BBC: Η ελληνική «επανάσταση της πατάτας»...


Τα πλήθη μεγαλώνουν. Εκατοντάδες Έλληνες κάνουν ουρά καθημερινά για να συμμετέχουν στη λεγόμενη επανάσταση της πατάτας». Με αυτή τη φράση ξεκινά το ρεπορτάζ του BBC για το κίνημα της πατάτας στη χώρα μας.

Το διεθνές δίκτυο εξηγεί πώς... ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες το κίνημα από τη Βόρεια Ελλάδα και πώς εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη χώρα. «Οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, οι φόροι είναι πολύ υψηλοί και η τιμή των προϊόντων δεν φαίνεται να ακολουθεί αυτή την πτώση» λέει μία ελληνίδα που περιμένει στην ουρά για να πάρει λίγες πατάτες.

«Οι Έλληνες βρίσκουν νέους τρόπους, νέες ιδέες να αντιμετωπίσουν την κρίση, αρνούμενοι να αποδεχθούν αυτό το στάτους κβο.» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Το BBC φιλοξενεί και συνεντεύξεις Ελλήνων πολιτών που μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ δεν παραλείπει να τονίσει τη μάστιγα της ανεργίας που πληττεί κυρίως τους νέους ανθρώπους.

«Οι Έλληνες περιμένουν υπομονετικά στις ουρές για τα βασικά αγαθά και αυτό αποτελεί σημάδι μιας κοινωνίας που υποφέρει βαθιά με έναν τρόπο που λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν. Το κίνημα της πατάτας είναι μια πρωτοβουλία των πολιτών, μια πράξη ανυπακοής που ριζώνει σε μια μεταβαλλόμενη και ταραγμένη Ελλάδα» κλείνει το ρεπορτάζ…
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: