23.3.12

BBC: Οι άνεργοι νέοι Έλληνες είναι ανεκμετάλλευτα ταλέντα ...


Στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στους νέους αναφέρεται σημερινό αφιέρωμα στην ηλεκτρονική σελίδα του BBC.

"Περισσότεροι από τους μισούς νέους Έλληνες είναι... άνεργοι, αριθμός ρεκόρ για την Ευρωπαϊκή ζώνη. Οι περισσότεροι πλέον αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το κράτος και είναι εξαγριωμένοι" αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και συνεντεύξεις Ελλήνων πολιτών όπως του Αιμίλιου Παππά που ανήκει στο 51% των Ελλήνων ανέργων και τους τελευταίους μήνες μένει σε εγκαταλελειμμένο κτίρο του ΙΚΑ στα Εξάρχεια.

Για τα προβλήματα των νέων μίλησε και η 27χρονη Ελένη Κατσαρέα, πτυχιούχος οικονομικών αλλά άνεργη η οποία ανησυχεί ότι δεν πρόκειται μέσα στους επόμενους μήνες να βρει κάποια δουλειά.

"Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι γιατί έχω πολύ άγχος. Έχω πτυχίο, μιλάω διάφορες ξένες γλώσσες και μπορώ να προσφέρω πολλά στη χώρα μου αλλά δεν μου δίνουν την ευκαιρία" λέει η ίδια.

Το BBC κάνει λόγο για ανεργία που αφήνει τον έναν στους τρεις πτυχιούχους άνεργους ενώ το πρόβλημα έχει διπλασιαστεί σε όσους έχουν μεταπτυχιακό. Επιπλέον αναφέρει ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 85% των νέων Ελλήνων που σπουδάζουν στο εξωτερικό δεν σκοπεύουν να γυρίσουν στην Ελλάδα. "Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ότι αυτά τα μυαλά που φεύγουν στο εξωτερικό μπορεί να μην γυρίσουν ποτέ" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον τονίζει ότι η ανεργία αποθαρρύνει τόσο τους νέους Έλληνες, κάνοντας τους να έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους πράγμα το οποίο θα τους επηρεάσει σε όλη τη μετέπειτα ζωή τους.

"Οι άνεργοι νέοι Έλληνες είναι ανακμετάλλευτα ταλέντα"... μια μεγάλη αλήθεια.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: