19.3.12

Βενιζέλος: Εφικτός ο στόχος της πρωτιάς (BINTEO)...


Εφικτό χαρακτήρισε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το στόχο της πρωτιάς για το Κίνημα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «οι πολίτες ξέρουν ότι... «η χώρα χρειάζεται ισχυρή πολιτική διεύθυνση» και πως «δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη, ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, σημείωσε ότι τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχή των πολιτών.

Διαβεβαίωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι από τη νέα του θέση θα κάνει ό,τι επιβάλλει το εθνικό του καθήκον για να σταθεί η χώρα όρθια και να νιώσει ο κάθε πολίτης ασφαλής.

Με αφορμή αποχαιρετιστήρια σύσκεψη που είχε σήμερα, όπως είπε, στο Υπουργείο Οικονομικών, επισήμανε πρέπει αυτές τις εβδομάδες να είμαστε επίμονοι στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού και στην εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Υπογράμμισε πως οι πολίτες ξέρουν ότι οι θυσίες είναι αναγκαίες άλλα πρέπει να πιάνουν τόπο και θέλουν να είναι δικαία κατανεμημένες και πρόσθεσε ότι βοηθάμε σε αυτό όταν κάνουμε τη δουλειά μας ως πρόσωπα και ως κράτος.

«Χαμογελαστό σας βλέπω», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το δικαιούμεθα, απάντησε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της. Μας ξεπέρασε η κοινωνία. Και σας τα λέω αυτά, όχι μόνο ως ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά ως προσωπικότητα που προέρχεστε από τα σπλάχνα της παράταξης».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «τώρα που είμαστε στο μεταίχμιο, που ελπίζουμε να τελειώσει η δύσκολη φάση της κρίσης και να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τώρα που η ελπίδα και η προοπτική φαίνεται, πρέπει να κάνουμε αυτή την τελευταία προσπάθεια όλοι μαζί».

Όπως επισήμανε, «δεν πρέπει στο διάστημα από τώρα μέχρι τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης να χαλαρώσουμε, να χάσουμε δημόσια έσοδα, να μην ελέγξουμε τις δημόσιες δαπάνες, να μην προωθήσουμε τα μέτρα του νέου προγράμματος».

«Γιατί ό,τι κάνουμε λάθος σ΄αυτά τα πεδία στρέφεται τελικά εναντίον των πιο φτωχών, των πιο αδύνατων, εναντίον της μεσαίας τάξης. Όταν είμαστε συνεπείς σ΄αυτά, βοηθούμε τον πιο αδύνατο και ανασφαλή Έλληνα. Και αυτή είναι η μεγάλη μας ηθική υποχρέωση», πρόσθεσε.
πηγη naftemporiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: