22.3.12

Δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου (BINTEO)...


Για πρώτη φορά δεν θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στα πιο σκληρά μέτρα που έχει λάβει ποτέ ελληνική κυβέρνηση, οδηγώντας σε ... εξαθλίωση το λαό και τους συμπολεμιστές τους.

Δείτε τι είπε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ η Γενική Γραμματέας Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ηπείρου και Κέρκυρας, Νίκη Θεοδωρίκα.



Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η πολιτειακή ηγεσίας διατυμπανίζει ότι θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο του 1821, έχοντας καταστρώσει σχέδιο αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας με την παρουσία 4.500 αστυνομικών για την αποφυγή επεισοδίων.

Η απόφαση της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας συγκλονίζει και προκαλεί θλίψη. Οι άνθρωποι στους οποίους αποδίδονται τιμές ηρώων και στα πρόσωπα τους τιμωρούνται όσοι έπεσαν για την απελευθέρωση και την προάσπιση των συνόρων της χώρας νιώθουν προδομένοι και απαξιωμένοι από την κυβέρνηση και την πολιτική της και αναγκάζονται να μη λάβουν με΄ρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, για να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην «οικονομική επιδρομή» των ξένων δανειστών και των εκφραστών τους.

«Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας για πρώτη φορά να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας και ειδικότερα των συμπολεμιστών μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνομοσπονδία και κοινοποίησε στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού, που ε΄χει το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μνημόνιο του Αγνώστου Στρατιώτη.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: