11.3.12

Ποινικές διώξεις σε βάρος του Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη...


Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των αδερφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, άσκησε ο εισαγγελέας για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να... ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε σε βάρος του πρώην νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αδερφού του, Διονύση, πρώην αντινομάρχη, ποινικές διώξεις για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Για την ίδια υπόθεση διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, την τετραετία 2006 - 2009. Κατηγορούνται ότι «έσπαζαν» μεγάλα έργα σε μικρότερα (προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ) και τα ανέθεταν απευθείας, με συνοπτικές διαδικασίες, σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση, που διενήργησε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Μπακέλας, πρόκειται για 340 έργα, από τα οποία 23 πληρώθηκαν σε κατασκευαστές, χωρίς να εκτελεστούν.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι συνέτασσαν μελέτες για προυπολογισμούς, ύψους 45.000 ευρώ, που είχαν τους ίδιους κωδικούς των μεγάλων έργων.
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: