7.3.12

Στα ”μαχαίρια” Σαμαράς- Αβραμόπουλος...


Στα "μαχαίρια" βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος και υπ. Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Αιτία, οι πρόσφατες συνεντεύξεις του δεύτερου, στις οποίες δεν ... παραλείπει να αφήσει "παράθυρο" συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, παρ' ότι η Συγγρού ούτε καν θέλει να συζητά κάτι τέτοιο, θεωρώντας πως της κάνει ζημιά, εν όψει των επικείμενων εκλογών και δεν συμβάλλει στην προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος.
Mε διευκρινίσεις του ο κ Αβραμόπουλος προσπάθησε να αμβλύνει τις γωνίες από τις συγκεκριμένες θέσεις του, επισημαίνοντας ότι μιλά γενικότερα για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και όχι για κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Η "ζημιά" στις σχέσεις τους όμως, φαίνεται ότι έχει ήδη γίνει και σε αυτό συντελούν οι τριβές σε μία σειρά από άλλα ζητήματα των προηγούμενων εβδομάδων και μηνών.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος πχ επέμεινε να υπερασπίζεται την πολιτική του μεσαίου χώρου, την ίδια στιγμή που και για συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ο μεσαίος χώρος αποτελούσε περίπου... "απαγορευμένη λέξη".

Παράπονα όμως υπάρχουν και από την πλευρά του κ Αβραμόπουλου, για τη στάση της ηγεσίας απέναντί του, ο οποίος υποστηρίζει ότι επιτρέπει σε εσωκομματικούς αντιπάλους, να διαστρεβλώνουν στην πρώτη ευκαιρία τα λεγόμενά του.

Πάντως, ο ίδιος ο κ Σαμαράς, είχε συνομιλία σε υψηλούς τόνους, σύμφωνα με πληροφορίες με τον υπ. Άμυνας, στον οποίο εξέφρασε παράπονα για τα όσα είπε σε πρόσφατες συνεντεύξεις του.

Προβλήματα φέρεται να υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες και με τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Πάνο Παναγιωτόπουλο, εξαιτίας της "ανεκτικής στάσης" που κράτησε απέναντι στην ανεξάρτητη πλέον βουλευτή, Ελίζα Βόζεμπεργκ.



Ο Πανος Παναγιωτοπουλος δεν είχε κανενός είδους εξουσιοδότηση για να προβεί σε "ανοίγματα" προς την κ Βόζεμπεργκ και τους άλλους ανεξάρτητους, οι οποίοι -κατά στελέχη προσκείμενα στον Α. Σαμαρά- έπρεπε να είχαν αποδείξει έμπρακτα τη "μεταμέλειά" τους, στις ψηφοφορίες των εφαρμοστικών νόμων στη Βουλή και όχι στα κανάλια.
πηγη star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: