1.3.12

Καλά που το θυμηθήκατε!...


Έπρεπε να γίνει η ληστεία στο Μουσείο της Ολυμπίας για να αντιμετωπίσει η Πολιτεία πιο σοβαρά το θέμα της ασφάλειας των μουσείων της χώρας. Όπως ανακοίνωσε ο ... υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος ιδρύεται ομάδα, η οποία θα απαρτίζεται από τα στελέχη του υπουργείου του και από επίλεκτα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας.
Όπως επεσήμανε ο κ. Γερουλάνος αυτή η μικτή ομάδα έχει ήδη καταλήξει σε δέσμη άμεσων αλλά και μεσοπρόθεσμων μέτρων για την καλύτερη φύλαξη των μουσείων και για την ασφάλειά τους. Στα μέτρα αυτά, αυτά περιλαμβάνονται η ενίσχυση εποπτείας και ελέγχου τους, η ταχύρυθμη εκπαίδευση των υπαλλήλων από στελέχη της ΕΛΑΣ, η έκδοση εγχειριδίου με τις διαδικασίες ασφάλειας, καθώς και αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας.
Όσον αφορά στο πρόσφατο συμβάν της κλοπής των εκθεμάτων στο αρχαιολογικό ο υπουργός πολιτισμού έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό πλήγμα» και κατέληξε: «Δεν θέλουμε να δούμε τέτοια κρούσματα πουθενά ξανά, αλλά θα πρέπει να λειτουργούμε με την ιδέα, ότι πάντα κάτι τέτοιο θα σχεδιάζεται, γι’ αυτό και λαμβάνουμε τα μέτρα αυτά».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: