26.3.12

Τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας αποκτούν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ...


Την ένταξη ασφαλισμένων εμπόρων σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγόρια του ΟΑΕΕ προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.
Αναφερόμενος σήμερα στο θέμα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Β. Κορκίδης έκανε λόγο για
ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των εμπόρων.

Όπως τόνισε, η εν λόγω διάταξη δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται. «Το δικαίωμα αυτό θα έπρεπε να παρέχεται σε όλους και όχι μόνο, εφόσον δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά και με συνέπεια», επεσήμανε ο κ. Κορκίδης.

Ακόμη, με το ίδιο νομοσχέδιο τίθεται σε εφαρμογή ένα άλλο πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για όλους τους συνεπείς εργοδότες. Η μείωση θα είναι ύψους 5% και θα ισχύσει για τους εργοδότες που καταβάλλουν τη μισθοδοσία, τις εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών.

«Το σημαντικότερο σε αυτήν τη νομοθετική εξέλιξη δεν είναι τόσο το ύψος της μείωσης, που είναι μικρό, αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός ότι εισάγεται επιτέλους ο θεσμός της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών για τους συνεπείς εργοδότες», δήλωσε ο κ. Κορκίδης .
ΠΡΟΒΕΒΛ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: