23.3.12

Εν αναμονή εκλογικής επιτροπής και με εκπρόσωπο τη Φώφη...


Από την Φώφη Γεννηματά και τον ορισμό της στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η στελέχωση των κομματικών θέσεων στον δρόμο προς τις εκλογές. Η ίδια, ‘μετακομίζει’ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αφήνοντας μία... έδρα κενή στην Ά Αθηνών και ανοίγοντας κατά πολλούς τον δρόμο για εκλογή του Χρήστου Παπουτσή.

Με αυτή την κίνηση, αλλά και με την απόφαση του νέου προέδρου –μετά από συνάντηση μαζί του- να διατηρήσει στη θέση του γραμματέα τον Μιχάλη Καρχιμάκη, όχι μόνο ως τις εκλογές, αλλά ως το Συνέδριο του κόμματος πιθανότατα τον Ιούνιο, δείχνει την πρόθεσή του να συσπειρώσει το κόμμα. Είναι για πολλούς δύο πρώτα βήματα ...συγκράτησης των λεγόμενων ‘κοινωνιστών’ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται από κύκλους της Ιπποκράτους πως είχαν αρχίσει να ρέπουν προς την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, κομμα για το οποίο έχουν ήδη αριβάρει πολλά ‘μικρομεσαία’ στελέχη, αλλά και γραμματείς τοπικών οργανώσεων, συνδικαλιστές κτλ.

Εντωμεταξύ, εντός των επόμενων ημερών, πιθανότατα τη Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση –ίσως και η πρώτη συνεδρίαση- της εκλογικής επιτροπής του κόμματος, που θα μετρά κατά πληροφορίες μερικές ...δεκάδες στελέχη. Παρά τις περί του αντιθέτου προτάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, στο αχανές κομματικό οργανο θα μετέχουν μεταξυ άλλων όλα τα κορυφαία στελέχη (Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κ.α., αλλά και ο Χρήστος Παπουτσής), τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και Απόστολος Κακλαμάνης αντίστοιχα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Εξαρχος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτοπαπας, Μανώλης Μπετενιώτης, ο γραμματέας της Νεολαίας Κώστας Πανταζής, βουλευτές και στελέχη του κομματος εκτός Βουλής. Την ίδια ώρα, επιχειρείται ριζική ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αλλά και ...αναδιάρθρωση στο ΙΣΤΑΜΕ.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: