13.3.12

Τη συμμετοχή της ΕΤΕπ στις επενδύσεις στην Ελλάδα συζητεί η Κομισιόν...


Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να κάνει τις απαραίτητες και συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης, εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, κατά τη ... διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαίωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον Ελληνα πρωθυπουργό και την ομάδα του, προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει αμέσως στη διευκόλυνση επενδύσεων, την παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Είμαστε σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να δούμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συνεισφέρει στο επενδυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, είπε ο κ. Μπαρόζο.

Τέλος, σημείωσε ότι στα τέλη Απριλίου, η Κομισιόν και ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, θα δώσουν στη δημοσιότητα έκθεση στην οποία θα παρουσιάζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (1-2 Μαρτίου), έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι χαιρετίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρόκειται να προσφέρουν 130 δισ. ευρώ, για να μπορέσει η Ελλάδα να καλύψει το 70% των υποχρεώσεών της προς τους πιστωτές της και υποστήριξε ότι η Κομισιόν θα πρέπει να βοηθήσει τεχνικά τη χώρα για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: