6.3.12

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα φανάρια στο Λεκανοπέδιο...


Εκτός λειτουργίας παραμένουν πολλά φανάρια στο Λεκανοπέδιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ δημιουργούνται και ... προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με την Τροχαία τουλάχιστον 20 φωτεινοί σηματοδότες βρίσκονταν τη Δευτέρα εκτός λειτουργίας.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Δημ.Σγουρός επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Αττικής, στην αρμοδιότητα της οποίας πέρασε η συντήρηση των φαναριών, δεν πρόκειται να αναλάβει τα χρέη του υπουργείου Υποδομών, εάν δεν δοθούν τα αναγκαία κονδύλια.

«Δεν θα υπογράψουμε το πρωτόκολλο παραλαβής για τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, εάν δεν δοθούν τα αναγκαία κονδύλια» είπε και, αναφερόμενος στην απόφαση για εκταμίευση 74 εκατ. ευρώ μέσω για τη συντήρηση των φαναριών, επισήμανε:

«Υπάρχει ένα έγγραφο του κ. Βορίδη με το οποίο ζητεί να δοθούν στην περιφέρεια περίπου 110 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Ανάπτυξης μάς είπε 60 εκατ. ευρώ. Ας σοβαρευτούν».

Στο σημείο αυτό ο κ. Σγουρός άφησε αιχμές κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραϊτη. «Ο κ. Μωραΐτης έχει εδώ και 15 ημέρες με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη να λύσει το θέμα».
Τη Δευτέρα ο κ. Σγουρός ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των φωτεινών σηματοδοτών, και προκειμένου να εξετασθεί εάν προκύπτουν ευθύνες για τα συναρμόδια υπουργεία.

«Πρέπει, επιτέλους, να εφαρμοσθεί ο νόμος και το Σύνταγμα, που ορίζουν τη μεταβίβαση πόρων προκειμένου η αρμοδιότητα να μεταφερθεί στην αυτοδιοίκηση. Το υπουργείο Μεταφορών επιχειρεί απλώς να μας μεταβιβάσει τα 225 εκατ. ευρώ χρέη του υπουργείου. Όμως, αν δεν δοθούν τα αναγκαία κονδύλια δεν θα υπογράψουμε το Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής» είπε.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι τις ερχόμενες ημέρες θα καταθέσει φάκελο με όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία, προκειμένου να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι η μη συντήρηση του οδικού δικτύου και των φωτεινών σηματοδοτών θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών και των πολιτών.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: