25.3.12

Χωρίς πολιτικούς και με μία… μούντζα η μαθητική παρέλαση...


Χωρίς την παρουσία κανενός βουλευτή ή εκπροσώπου της κυβέρνησης και με μόλις έναν μαθητή να απονείμει το παράσημο της... ανοιχτής παλάμης στην εξέδρα των επισήμων ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Λάρισα.

Στην... εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά από τη Λέσχη των Αξιωματικών βρέθηκαν μόνον πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.
Όρθιοι για σχεδόν όλη την παρέλαση ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης χειροκροτώντας την παρελαύνουσα μαθητιώσα νεολαία.

Όλα αυτά βέβαια υπό τη στενή επιτήρηση της αστυνομίας η οποία από νωρίς το πρωί είχε αποκλείσει το κέντρο της πόλης, ενώ η παρουσία αστυνομικών ήταν έντονη παντού, ακόμη και μεταξύ του πλήθους. Ακριβώς απέναντι από την εξέδρα με πολιτικά, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Συμεών Οφείδης ο οποίος συντόνιζε την όλη επιχείρηση.
Σε ότι αφορά την παρέλαση, ένας μαθητής του 9ου Λυκείου μούντζωσε τους επισήμους ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι δεν γύρισαν το κεφάλι τους φθάνοντας στην εξέδρα.

Να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά δεν παρέλασαν ανάπηροι πολέμου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης ο δήμαρχος Λαρισαίων επιχείρησε να υποβαθμίσει τα επεισόδια τονίζοντας πως η παρέλαση ολοκληρώθηκε με κόσμιο τρόπο όχι λόγω της υψηλής αστυνόμευσης αλλά του ήθους των Λαρισαίων.

onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: