27.3.12

Πολιτική πολυφωνία ζητά το ΕΣΡ...


Πολιτική πολυφωνία ζητά από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Σύμφωνα με οδηγία του, από 1ης Απριλίου όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας οφείλουν σε...

μηνιαία βάση να ενημερώνουν το ΕΣΡ για τις κάθε είδους εκπομπές τους που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα και με οποιονδήποτε τρόπο προβάλλουν πολιτικά στελέχη, υποψήφιους βουλευτές και πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων ειδησεογραφικών εκπομπών, εκπομπών λόγου, δελτίων ειδήσεων κλπ ανεξαρτήτως της ώρας προβολής τους.

Η ενημέρωση θα γίνεται με τη χρήση ειδικής φόρμας που θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ. Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, η υποχρέωση ενημέρωσης του ΕΣΡ αφορά όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, οι οποίοι εκπέμπουν περιεχόμενο που αφορά στην πολιτική επικαιρότητα και τα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλονται μέχρι το μεσημέρι κάθε Δευτέρας.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, ύστερα από την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Τύπου και ΜΜΕ για τη «Διαμόρφωση Χάρτη Συχνοτήτων για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή», δήλωσε πως θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμμότητες για όσους έχουν καταθέσει αίτημα για ψηφιακή εκπομπή στο πιλοτικό στάδιο.

Πρόσθεσε πως έχει ανατεθεί στον ειδικό επιστήμονα, Πέτρο Παπακωνσταντίνου, να κάνει εισήγηση στην Ολομέλεια και να βρει όλες τις εκρεμμείς υποθέσεις για να επιλυθούν...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: