18.3.12

Ανεβαίνει ο υδράργυρος σήμερα...


Γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ... σημειώσει άνοδο. Θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές και ομίχλη κατά τόπους τις πρωινές ώρες.

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες και άνοδο της μέγιστης θερμοκρασίας περιμένουμε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου.

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Τα ποσοστά υγρασίας τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες θα είναι αυξημένα, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο δυτικό Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ, με εξαίρεση τις μεσημεριανές ώρες όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με ένταση έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 5 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα δυτικά μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Για την Δευτέρα, 19-03, αναμένουμε περαιτέρω μικρή αύξηση της θερμοκρασίας, ουρανοί καθαροί.
Άνεμοι: Ελαφρύ νοτιαδάκι στο Αιγαίο και δυτικοί, νότιο δυτικοί στο Ιόνιο. Γενικά οι άνεμοι οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ.

Τρίτη, 20-03, και Τετάρτη, 21-03, ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και την Τετάρτη στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη, 22-03, και Παρασκευή, 23-03, θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: