25.3.12

Στον Βόλο, οι επίσημοι φυγαδεύτηκαν στα γύρω στενά (ΒΙΝΤΕΟ)...


Επεισόδια και μεταξύ αστυνομίας - δημοσιογράφων, με τους τελευταίους να απαντούν: «Ζητήστε την διαπίστευση από τον Σκοτινιώτη και τον Χρυσοχοϊδη»...

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την πόλη του Βόλου και με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονταν επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων πραγματοποιήθηκε η... παρέλαση στην παραλία του Βόλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Για πρώτη φορά μάλιστα υπήρχαν παντού φράχτες από σίδηρο, που σκοπό είχαν να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από τον χώρο των επισήμων.

Οι σιδερένιοι φράχτες δεν είχαν στηθεί μόνο στην παραλία που διεξαγόταν η μαθητική παρέλαση αλλά και στα γύρω στενά, ώστε να εμποδίσουν τον κόσμο από τους κεντρικούς δρόμους (Δημητριάδος-Ιάσονος) μέσω των στενών να βρεθούν στην παραλία και συγκεκριμένα κοντά στον χώρο που βρίσκονταν οι επίσημοι.

Οι πολίτες κάποια στιγμή προσπάθησαν να ρίξουν τους σιδερένιους φραχτες, δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση.

Τρία μέτρα περίπου δεξιά και αριστερά των επισήμων δεν περνούσε κυριολεκτικά κουνούπι, ενώ στον χώρο απέναντι από τους επισήμους μπορούσαν να βρεθούν μόνο δημοσιογράφοι και εικονολήπτες, δεν έλειψαν όμως και οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και στους δημοσιογράφους, γιατί πολλές φορές δεν επέτρεπαν ούτε καν σε αυτούς να περάσουν στον χώρο, ώστε να κάνουν την δουλειά τους, ζητούσαν μάλιστα ταυτότητες και άκουσον -άκουσον «ειδική διαπίστευση», με τους δημοσιογράφους να τους απαντούν: «Ζητήστε την διαπίστευση από τον Σκοτινιώτη και τον Χρυσοχοίδη».

Η παρέλαση διήρκησε περίπου μια ώρα παρουσία του Δημάρχου Βόλου, των Αντιδημάρχων, του Αντιπεριφερειάρχη και του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη- ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση- και του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ Ιγνατίου.

Οι επίσημοι, για πρώτη φορά φέτος δεν καθόταν στην εξέδρα των επισήμων αλλά δίπλα από αυτή, στην οποία κάθονταν οι ανάπηροι πολέμου.

Τελειώνοντας η παρέλαση, οι επίσημοι κυριολεκτικά φυγαδεύτηκαν ως άλλοι σταρ του Χόλιγουντ, αφού οι εικόνες τις φυγάδευσης τους μόνο εκεί μπορούν να μας παραπέμψουν.

Δεξιά και αριστερά της εξέδρας παρατάχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και ανάμεσα σε αστυνομικούς οι επίσημοι άρχισαν να τρέχουν προς το στενό δίπλα από την Τράπεζα της Ελλάδος(οδός Αγίου Νικολάου)- στενό που είχαν κλείσει με σιδερένια κάγκελα από νωρίς οι αστυνομικοί- , φτάνοντας μπροστά στα κάγκελα οι επίσημοι, οι αστυνομικοί τα άνοιξαν και οι βγήκαν στην οδό Ιάσονος, μπήκαν στα αυτοκίνητα τους που βρίσκονταν εκεί μπροστά και έφυγαν, με τον κόσμο να τους αποδοκιμάζει έντονα.
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: