13.3.12

Ανοίγει το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων...


Ξανά στην επιφάνεια έρχεται το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων μετά τη δέσμη προτάσεων για το θέμα που απέστειλε στον πρόεδρο της ειδικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Μεταξύ των προτάσεων είναι η μείωση του ποσοστού της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των...
πολιτικών κομμάτων κατά 25% και η θέσπιση ανώτατου ορίου, ο καθορισμός της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων άπαξ κάθε τέσσερα έτη για το σύνολο των γενικών βουλευτικών εκλογών που διενεργούνται κατά τη διάρκεια της τετραετίας, η δυνατότητα χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με όρους διαφάνειας και η δυνατότητα ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων από ιδιώτες και με παροχές σε είδος.

Επίσης προτείνεται η απαγόρευση της εκχώρησης ως εγγύησης στις τράπεζες της κρατικής χρηματοδότησης -πέραν του τρέχοντος ημερολογιακού έτους- και η απαγόρευση της σύναψης νέων δανείων με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση από κόμματα που έχουν οφειλές προς τράπεζες μέχρι την εξόφληση των υφιστάμενων δανείων τους.

Γεωργιάδης: «Ναι στο αμερικανικό σύστημα χρηματοδότησης»
Υπέρ του αμερικανικού συστήματος χρηματοδότησης κομμάτων και πολιτικών με ιδιωτική χρηματοδότηση φανερή και φορολογητέα για να ξέρει ο πολίτης από ποιον υποστηρίζεται ο πολιτικός τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις προτάσεις Γιαννίτση.

«Το κρυφό είναι που με ενοχλεί, υπάρχουν επιχειρήσεις και συμφέροντα (...) είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα υπάρχουν φανερές χρηματοδοτήσεις» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για 100% ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

«Αν η Χρυσή Αυγή είχε κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια, θα είχαν βγει σε πέντε λεπτά. Ό,τι έλεγε θεωρείτο από την αρχή καθαγιασμένο. Η Αριστερά πάντα επηρέαζε την πολιτική εξουσία» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ζήτησε να γίνουν το γρηγορότερο δυνατόν οι μεταρρυθμίσεις για την παραγωγή πλούτου. «Κανονικά θα παίρναμε 50 ευρώ, λόγω μνημονίου παίρνουμε 580 ευρώ. Μένουμε μονίμως πίσω γι’ αυτό μας βάζουν χειρότερα μέτρα μονίμως. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση για να πάρει τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είναι εκτεθειμένος για το κομμάτι των ιδιωτών φορολογουμένων που υφίστανται τις επιπτώσεις του PSI. «Είναι δήμευση περιουσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οχτώ στα δέκα βαριά εγκλήματα από αλλοδαπούς»
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οχτώ στα δέκα βαριά εγκλήματα γίνονται από αλλοδαπούς. «Μέχρι τη δεκαετία του ’90 κοιμόμασταν με ανοιχτό το παράθυρο. Έχουμε 2 εκατ. ανθρώπους που δεν ξέρουν ποιοι είναι.

Χρειάζεται ευρύ πρόγραμμα επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών σε συνεργασία με την ΕΕ» ανέφερε.
Σύμφωνα με το βουλευτή, η λαθρομετανάστευση κοστίζει πάνω από 12 δισ. ευρώ το χρόνο. «Αν δεν αντιμετωπίσουμε το θέμα η Ελλάδα θα καταστραφεί» είπε. Τάχθηκε δε, «απολύτως υπέρ της κατοχής όπλων»...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: