4.3.12

Δύο εκατ. ευρώ κόστισαν οι φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου ..



Συνολικά 2 εκατ. ευρώ κόστισε η ανικανότητα του υπουργείου Παιδείας να έχει έτοιμα τα σχολικά βιβλία καθώς αυτό είναι το ποσό που δαπανήθηκε προκειμένου μαθητές και καθηγητές να ... μπορέσουν να βγάλουν την σχολική χρονιά με φωτοτυπίες.
Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου, όταν διαπιστώθηκε η αδυναμία της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου να προμηθεύσει τα σχολεία με βιβλία, υπήρξε επικοινωνία του υπ. Εσωτερικών με όλους τους Δήμους προκειμένου να συνεργαστούν με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ώστε να καταγραφούν και να αποτιμηθούν οι ανάγκες.

«Μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχειών από τους Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης» συνεχίζει ο κ. Γιαννίτσης «το υπουργείο μας προέβη στη εφάπαξ καταβολή ποσού 2.000.000 ευρώ στους δικαιούχους Δήμους . Το συγκεκριμένο πόσο, εξασφαλίστηκε από μεταφορά πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου μας από το Υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Οικονομικών».
Πέραν τούτου όμως, είναι απογοητευτικό το γεγονός πως το τύπωμα των σχολικών βιβλίων και η διανομής, αν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τελικά ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απάντηση της κυρίας Διαμαντοπούλου με ημερομηνία 20.02.2012, στην ίδια ερώτηση , ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων ενημερωσε τα υπουργείο ότι «έχει ολοκληρωθεί η εκτύπωση του συνόλου των βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων και ενός μικρού τίτλων που καθυστέρησαν λόγω του ανάδοχου που αθέτησε τις υποχρεώσεις του... Ομοίως έχει ολοκληρωθεί η διανομή των βιβλίων».

Μάλιστα, η κυρία Διαμαντοπούλου επιχειρεί να δικαιολογήσει την τραγική καθυστέρηση των σχεδόν 7 μηνών να δώσει βιβλία στα ελληνόπουλα στην «οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα».





















































newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: