7.3.12

Αθ. Δρέττα: Τα ταμεία να σταθούν με αίσθημα ευθύνης στο «κούρεμα»...


Να σταθούν με αίσθημα ευθύνης κάλεσε τα ασφαλιστικά ταμεία που δε συμμετέχουν στο «κούρεμα» των ομολόγων η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα και διαβεβαίωσε ότι τα ταμεία δεν πρόκειται να αφεθούν στην τύχη τους, αλλά θα τους δοθούν... περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κ. Δρέττα χαρακτήρισε «παράδοξο» το γεγονός ότι αντιδρούν ταμεία που δεν έχουν πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας. «Υπάρχει θέμα στη συνολική πορεία του PSI και κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση», σημείωσε η κ. Δρέττα και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι μέχρι της λήξη της προθεσμίας – την Πέμπτη – θα έχει υπάρξει λύση με τα ασφαλιστικά ταμεία που αντιδρούν στο «κούρεμα»

Καταλήγοντας, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνώρισε ότι τα ταμεία λεηλατήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά επισήμανε ότι το «κούρεμα» είναι μία αρχή ώστε – όπως είπε – «να αρχίσουν να μπαίνουν και πάλι λεφτά στα ταμεία».

Υπενθυμίζεται ότι τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων ανακοίνωσαν έξι μεγάλες ελληνικές τράπεζες και 7 ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν αποδέχθηκαν το «κούρεμα» πέντε ταμεία, ενώ άλλα δύο αποφασίζουν σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: