10.3.12

Η Καλαμάτα υπό καθεστώς αστυνομοκρατίας...

... προς χάριν του Αντωνάκη και του Μάκη...
Υπό αστυνομικό κλοιό τέθηκε το πρωί η Καλαμάτα για την προστασία – από έναν ανύπαρκτο κίνδυνο όπως αποδείχτηκε – του Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη και των υπόλοιπων πολιτικών που τους συνόδευσαν, στο... πλαίσιο προεκλογικής επίσκεψης για τα εγκαίνια της θεμελίωσης της μεγάλης γέφυρας στο Νέδοντα.
Το χάος που δημιουργήθηκε ήταν απίστευτο και εκατοντάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν στην Κεντρική Αγορά, όταν πήγαν για τα ψώνια τους στη λαϊκή.
Λόγω των απαγορεύσεων της στάθμευσης και άλλων μέτρων, η κυκλοφορία των οχημάτων μπλόκαρε και ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται εντονότατα.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τα μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης» να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, παρ’ ότι δεν ήταν τόσα πολλά ώστε να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στους πολιτικούς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Ανοιχτή Συνέλευση» εμποδίστηκε να πλησιάσει τόσο το χώρο όπου έγινε η φιέστα των εγκαινίων, όσο και το Δημαρχείο της Καλαμάτας, αργότερα.
Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και των ΜΑΤ σχημάτισαν διπλό κλοιό στον πεζόδρομο της Αριστομένους για να μην περάσουν τα περίπου 20 μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης», ενώ κλοιός στήθηκε και κάτω από το Δημαρχείο!
Ο υπουργός Μάκης Βορίδης, ρωτήθηκε γι’ αυτή την κατάσταση, και η απάντησή του ήταν ότι ο κόσμος πρέπει να σκέπτεται το μείζον, που είναι τα εγκαίνια ενός έργου, το οποίο θα αλλάξει τις προοπτικές της περιοχής, και όχι το έλασσον, δηλαδή την ολιγόλεπτη ταλαιπωρία του…!
Στ.Μ.
kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: