20.3.12

Κρίσιμη συνάντηση ΠΝΟ - Διαμαντοπούλου...

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση, προκειμένου οι ναυτεργάτες να μην προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία, η υπουργός Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, θα έχει στις 11 το πρωί σήμερα συνάντηση με τα μέλη της εκτελεστικής
επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Οι ...
ναυτεργάτες συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, ενώ η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.

'Εκκληση προς τους ναυτεργάτες, να μην παρατείνουν την απεργία τους για δεύτερο 48ωρο, κάνουν οι αγρότες της Κρήτης και φορείς του εμπορικού κόσμου.

Οι επιχειρήσεις και οι εξαγωγές δεν μπορεί να είναι όμηροι των κινητοποιήσεων, επισήμανε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) Δημήτρης Μαθιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραγωγοί της Κρήτης που αναμένεται να συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου, ζητούν να υπάρχει ένα πλοίο κάθε δύο-τρεις μέρες, προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα ευπαθή προϊόντα.

Η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 'Αννα Διαμαντοπούλου -που δήλωσε χθές ανοιχτή σε διάλογο με την ΠΝΟ, αλλά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων- είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του ΝΑΤ, ενώ ανάλογη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Οίκου Ναύτου είχε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και στον Οίκο Ναύτου συνεχίζουν την κατάληψη των κτιρίων, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των ναυτικών.

Στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών συμμετέχουν και τα πληρώματα στα ρυμουλκά, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στις προσεγγίσεις εμπορικών πλοίων, αλλά και κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.

Σήμερα αναμένεται, επίσης, να συνεδριάσουν τα σωματεία των πλοηγών προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΠΝΟ.

Η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν κοντέινερ ή καύσιμα, γίνεται και με πλοηγικά σκάφη.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: