3.3.12

Ιστορική επίσκεψη Νταβούτογλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο..


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα επισκεφθεί σήμερα, Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με... πληροφορίες o κ.Νταβούτογλου θα περάσει την πόρτα του Οικουμενικού Πατριαρχείου αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει η τουρκική κυβέρνηση με τις ηγεσίες των μειονοτήτων στην Τουρκία ενόψει προετοιμασίας του νέου Συντάγματος. Η επίσκεψη είναι συμβολικά χαρακτηριστική των νέων σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του τουρκικού κράτους και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα επισκεφθεί το Φανάρι και θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η τελευταία ανάλογη επίσκεψη ανατρέχει στην εποχή των κυβερνήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος υπό την ηγεσία του Αντνάν Μεντερές στη δεκαετία του 1950.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011 το Φανάρι επισκέφθηκε για πρώτη φορά Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβερνήσεως, ο Μπουλέντ Αρίντς.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: