23.3.12

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης Ρώσων προς τη χώρα μας...


Eορταστική εκδήλωση Φιλίας Ρωσίας, Ελλάδας και Κύπρου, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιείται σήμερα στην Κεντρική Λέσχη του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας.Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Στήριξε την Ελλάδα!» και όπως αναφέρεται σε...

αναλυτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Η Φωνή της Ρωσίας», θα δοθεί συναυλία, στην οποία θα λάβουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα της Ρωσίας, της Αρμενίας και της Γεωργίας.


Η διακεκριμένη Ελληνίδα ομογενής καλλιτέχνιδα της Ρωσίας, Ξένια Γεωργιάδη, διοργανώτρια της εκδήλωσης, ελπίζει ότι τη συναυλία θα παρακολουθήσουν άνθρωποι μή αδιάφοροι προς την τύχη της Ελλάδας. Παράλληλα, καλεί όλους τους Ρώσους πολίτες, έστω για μια φορά, να επισκεφθούν αυτή την «ανεπανάληπτη χώρα» με τον «έξυπνο, σοφό, εύθυμο και φιλόξενο λαό».

Η καμπάνια «Στήριξε την Ελλάδα!», δεν είναι εμπορική, αλλά πανανθρώπινη, επισημαίνει ο Γκεόργκι Μουράντοφ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας με τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου «Φιλία», υποδιευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για θέματα της ΚΑΚ, Αποδήμων Ομογενών και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας (RosSotrudnichestvo).

Κύριος στόχος της είναι «η εκδήλωση, σε αυτές τις δύσκολες για την Ελλάδα ημέρες, αλληλεγγύης προς την Ελληνική Δημοκρατία, τον ελληνικό λαό».

Οι Ρώσοι, όπως είπε ο κ. Μουράντοφ, μπορούν, επίσης, να παράσχουν στην Ελλάδα βοήθεια στο μέτρο του δυνατού, παραδείγματος χάριν να αγοράζουν περισσότερα και συχνότερα ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, καλλυντικά κ.ά.

Ο ίδιος επισημαίνει, ακόμη, ότι αρκετά καλή βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει η αύξηση της ροής Ρώσων τουριστών.

Εκτός αυτού, οι οργανωτές της εκστρατείας «Στήριξε την Ελλάδα!» υπολογίζουν να προσελκύσουν την προσοχή για την αγορά ελληνικής ακίνητης ιδιοκτησίας, όπως και να κινήσουν το ενδιαφέρον των ρωσικών επιχειρήσεων για συνεργασία με Έλληνες εταίρους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: