30.3.12

Στην Εφορία τα στοιχεία όσων δεν πληρώνουν το χαράτσι μέσω ΔΕΗ...


Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και από εκεί στην Εφορία θα αποστέλλονται, μετά το πέρας 4 μηνών, τα στοιχεία όσων ιδιοκτητών κατοικιών δεν έχουν καταβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Όσον ...

αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλάσσονται από την καταβολή του ειδικού τέλους αλλά έχουν λάβει τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η., καλούνται να πληρώσουν όλο το ποσό που αναγράφεται και στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση στην Εφορία προκειμένου να τους επιστραφεί το ποσό που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος.

Η σχετική αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτοτυπία του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και δήλωση του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2011 ή 2012 του ιδιοκτήτη.

Σχετικά με την επιβολή του μειωμένου συντελεστή (0,5) για τον υπολογισμό του τέλους σε πολύτεκνους διευκρινίζεται ότι ισχύει μόνο εφόσον υπάρχουν τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά.

Σημειώνεται πως το μειωμένο τέλος δεν ισχύει στην περίπτωση που το ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο...
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: