16.3.12

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία απογραφής για τα προνοιακά επιδόματα...


Περισσότεροι από 30.000 δικαιούχοι δεν έχουν απογραφεί ακόμαΑν και η προθεσμία για την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων λήγει σήμερα, Παρασκευή, χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί.

Σύμφωνα με ...
πληροφορίες, 30.000 - 40.000 άνθρωποι από τις 240.000 που ελάμβαναν προνοιακά επιδόματα δεν έχουν απογραφεί στα ΚΕΠ, είτε διότι δεν προσήλθαν καθόλου είτε διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων αποκλείει όσους μέχρι σήμερα ελάμβαναν παράνομα επίδομα, λένε με νόημα παράγοντες του υπουργείου Υγείας, ενώ προσθέτουν ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και μετά την απογραφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκαν πέρυσι στη Ζάκυνθο και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 δεν ήταν τυφλοί.

Ο έλεγχος πάντως δεν σταματά με την απογραφή, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που υπάρχει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δίνουν ποσοστά για κάθε ασθένεια, θα ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι σε δήμους που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά δικαιούχων επιδομάτων...
ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: