30.3.12

Οδηγία Παπαδήμου για τις «αδέσποτες» ρυθμίσεις...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργος Χρ.Παπαχρηστος
Οι κλυδωνισμοί που σημειώνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης εξαιτίας του νομοθετικού έργου που προωθείται από διάφορα υπουργεία προκάλεσαν χθες την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Με εντολή του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος απέστειλε επιστολή στα...
μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ζητώντας να αποφεύγουν την προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίων και τροπολογιών αλλά και την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που δεν είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας από το δεύτερο Μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.


ΔΥΣΦΟΡΙΑ. Η επιστολή Σταυρόπουλου θεωρείται και είναι εξ αντικειμένου εκδήλωση της δυσφορίας του κ. Παπαδήμου για τα πολλαπλασιαζόμενα φαινόμενα προώθησης άσχετων νομοθετικών πρωτοβουλιών υπουργών, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται το νομοθετικό έργο που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας, λόγω της άτυπης προεκλογικής περιόδου που έχει ξεκινήσει.
Η τακτική αυτή είχε έως σήμερα θύματα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο ο αρμόδιος υπουργός Κ. Σκανδαλίδης αναγκάστηκε να αποσύρει ενώ είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια, τον νόμο για τα ΑΕΙ λόγω της προώθησης της τροπολογίας Μπαμπινιώτη περί χρηματοδότησης των ΑΕΙ και το άρθρο 148 του πολυνομοσχεδίου - σκούπας του υπουργείου Υποδομών, το οποίο προκάλεσε μίνι κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ύστερα από έντονη παρέμβαση του βουλευτή του κόμματος Κ. Καρτάλη.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Παπαδήμος προτίθεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρός ως προς την τήρηση της εντολής που απέστειλε χθες προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι αυτό που προέχει είναι η ψήφιση των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.
Στο μεταξύ ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής δήλωσε χθες ότι για την κυβέρνηση πρώτη χρονικά προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Κατά τον κ. Καψή, οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης θα περιγραφούν σε πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία θα έχει υπογραφεί έως το Πάσχα, αφού προηγουμένως εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Τέλος, και σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, αφού η Βουλή ολοκληρώσει την ψήφιση δύο πολυνομοσχεδίων θα διαλυθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, εκτός σοβαρού απροόπτου, στις 6 Μαΐου. Για τα περί εκλογών στις 6 Μαΐου έκανε λόγο χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος σε κλειστή σύσκεψη στελεχών του κόμματος....
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: