17.3.12

Απαλλάχτηκαν από φόρο οι απόδημοι!...


Υπάρχει και απαλλαγή φόρου για κάποιους! Μετά από έντονες διαμαρτυρίες Ελλήνων μεταναστών και των Οργανώσεών τους, μεταξύ αυτών και των Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας και της Ομοσπονδίας τους απαλλάσσονται από την φορολόγηση με βάση ένα εικονικό τεκμαρτό εισόδημα.

Το όριο...

διαβίωσης που είχε θεσπισθεί και για τους απόδημους δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο, αφού οι απόδημοι πληρώνουν φόρους στις χώρες που εργάζονται, όπου και αποκτούν το εισόδημά τους.
Ως γνωστόν, με το νόμο 3842/2010 που τροποποιήθηκε με τον νόμο 3943/2011 είχαν θεσπισθεί ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης (τεκμήριο), για τον άγαμο 3.000 ευρώ και για τους δύο συζύγους 5.000 ευρώ. Τώρα όμως το Υπουργείο ανακοινώνει ότι με άλλη διάταξη του νόμου 3943/2011 οι απόδημοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, όπως ερμηνεύεται τώρα, θα ισχύσει για εισοδήματα που αποκτώνται από 1-1-2011.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση αυτή, η οποία αποδεικνύει ότι η οργανωμένη διαμαρτυρία που βασίζεται σε καλά επιχειρήματα μπορεί να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Παράλληλα καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να νομοθετεί εξ αρχής κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μη προκαλείται το αίσθημα δικαιοσύνης, πράγμα που είναι σε θέση να κλονίζει τη σχέση μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών. Πάλι καλά να λένε που δκαιωθήκανε εγκαίρως!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: