28.3.12

Η μοιραία ξανθιά που γνώριζε πολλά φιλοδοξεί να βρεθεί στα ίδια έδρανα με τα περιστέρια που τάιζε ο Χριστοφοράκος...


kourdistoportocali.com

Μετά τον Κοραντή και την Τζαβέλλα, ο λάτρης του κόσμου του παρασκηνίου Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρης, καλεί κοντά του τη μοιραία ξανθιά που έβλεπε τις μίζες και τους πολιτικούς να περνούν.

Μια σκηνή από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν της...

υποψήφιας πλέον βουλευτού, κ. Αικατερίνης Τσακάλου.

Νωρίς το πρωί σε μια κάθετο της Κηφισίας, στο Μαρούσι. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας σταμάτησε μπροστά στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας, ακούμπησε το κράνος του στο δεξί καθρέφτη, φόρεσε ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά και κατευθύνθηκε πεζός στην είσοδο. Διάλεξε κάποιο από τα κουδούνια και το πάτησε. Ήταν τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι πρόκειται για άνδρα της Ασφάλειας, όσο να ξεχωρίσεις τη Τζούλια Αλεξανδράτου ανάμεσα σε δέκα καλόγριες. Ανέβηκε για λίγο στο δεύτερο όροφο της μικρής πολυκατοικίας, δίπλα στη Κηφισίας.

Η γραμματέας του Χριστοφοράκου, έχει επιλέξει για κατοικία της ένα διαμέρισμα που δεν απέχει ούτε καν 500 μέτρα από τα κεντρικά της Siemens.


Το μοιράζεται με τον γιο της Νίκο-είναι διαζευγμένη-ο οποίος μετά τις σπουδές του στην Αγγλία, εργάζεται σαν ασκούμενος στην ίδια εταιρεία.

Ο άνδρας της Ασφάλειας μετά από λίγα λεπτά βγήκε από τη πολυκατοικία κ ι άρχισε να κόβει κίνηση. Η ώρα πλησίαζε 9.20.

Όταν τον είδαμε να κατευθύνεται στη μηχανή του και να παίρνει θέση ετοιμότητας, καταλάβαμε ότι όπου νάναι θα εμφανισθεί και η γυναίκα που έβλεπε τη πολιτική ζωή του τόπου να παρελαύνει συντεταγμένα, με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά, από το γραφείο της.

Ένα ολόλευκο γερμανικό Volkswagen Tiguan, μ εκείνη στο τιμόνι έκανε την εμφάνισή του. Κοίταξε στην αριστερή πλευρά του δρόμου και απομακρύνθηκε με τον αστυνομικό της ασφάλειας να την ακολουθεί με τη μηχανή του. Ακολούθησαν μια κάπως ανορθόδοξη διαδρομή για να βγουν στη λεωφόρο Κύμης. Το αυτοκίνητο της Τσακάλου έκανε δεξιά στο βενζινάδικο και αφού φουλάρισε κατευθύνθηκε στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Πειραιά.



ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ



Στην οδό Διστόμου του Πειραιά είναι το πατρικό της. Εδώ πριν μερικά χρόνια αγόρασε κι ένα μικρό δυάρι με δάνειο από την εταιρία το οποίο αποπληρώνει με κρατήσεις από το μισθό της. Οι μηνιαίες αμοιβές της γυναίκας που ζούσε στο προθάλαμο της μίζας είναι 4500 μικτά.

Σήμερα η Αικατερίνη Τσακάλου είναι υπεύθυνη στο τμήμα κατά της διαφθοράς και ειδικότερα στο τομέα πληρωμών υψηλού κινδύνου.

Η ίδια συνεργάστηκε πολύ στενά με την νομική φίρμα Debevoise & Plimpton, η οποία ερεύνησε εξονυχιστικά για λογαριασμό των Αμερικανικών αρχών την υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens. Aπο τα κεντρικά του Μονάχου, της έχουν ιδιαίτερη εκτίμηση.Κάτι που όπως η ίδια άφησε να διαφανεί, δεν συνέβαινε με τον διάδοχο του Χριστοφοράκου στην εταιρεία, τον κ. Ρούντολφ Φίσερ.

«Ο κ. Φίσερ με έβαλε στη κατάψυξη, ενώ απείλησε και τη ζωή μου…», θα πει στην Εξεταστική της Βουλής. «Ο χρόνος αυτός που υπήρξα αναφερόμενη στον κ. Φίσερ και στη γραμματέα του είναι από τους χειρότερους της ζωής μου. Υπέστην φοβερό, ψυχρό ψυχολογικό πόλεμο. Η γραμματέας του, η κα Κανελλοπούλου, ορίστηκε στην εταιρεία χωρίς να έχει το απαιτούμενο προφίλ. Διορίστηκε ως γραμματέας του κ. Φίσερ, ικανοποιώντας την επιθυμία του κ. Χριστοφοράκου, γιατί ήταν οικογενειακή του φίλη…»

«-Εχει να κάνει αυτό με το σκάνδαλο που ερευνούμε;», τη ρώτησαν οι βουλευτές κι εκείνη απάντησε καταφατικά επισημαίνοντας ότι στην ουσία ο Φίσερ συνδιοικούσε με τον Χριστοφοράκο και γνώριζε τα πάντα για το διάστημα 2005-2009 . Ο Γερμανός ήταν ο οικονομικός διευθυντής της Siemens και σύμφωνα με την Τσακάλου τα πάντα περνούσαν από τα χέρια του. Σήμερα ο Φίσερ υπηρετεί στη Τσεχία.

Η ίδια μιλώντας για τις απειλές κατά της ζωής της ανέφερε στην Επιτροπή: «Κοιτάξτε, μου έχουν συμβεί κάποια γεγονότα, που δεν μπορώ να προσδιορίσω την προέλευσή τους. Μου έχουν σκάσει τα λάστιχα στο αυτοκίνητό μου. Το δήλωσα στην Αστυνομία του Αμαρουσίου. Δέχτηκα μια επίθεση κάποια στιγμή που βρισκόμουν στον Πειραιά, στη γενέτειρά μου, μια φραστική και στη συνέχεια – ευτυχώς που φυλασσόμουν – με κυνηγούσαν με ένα γυαλί σπασμένο. Έχω δεχτεί κάποια πράγματα, τα οποία έθεσα υπ’ όψιν. Την προέλευσή τους δεν μπορώ να την ξέρω…»

Μιλώντας σε αντιπαράθεση με τον Φίσερ, δήλωσε στην Επιτροπή πως δεν πρόκειται να μάθουν τίποτα από τον Γερμανό αντικαταστάτη του Χριστοφοράκου.Οσο για τον φυγά πρώην ισχυρό άνδρα της εταιρείας ή ίδια ισχυρίζεται ότι δεν είχε κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του εκτός από τις αυστηρές επαγγελματικές.

«Δεν είχα πάει ποτέ στο σπίτι του στην Εκάλη. Δεν είχε έλθει στο δικό μου…».

Στους κοντινούς της ανθρώπους εξομολογείται πως «με τον Χριστοφοράκο δεν έχουμε μιλήσει ούτε στο κινητό…», δίχως να διευκρινίζει το από πότε…



Δεν υπάρχουν σχόλια: