4.3.12

Μέσω ίντερνετ φέτος οι φορολογικές δηλώσεις για όλους...


Ηλεκτρονικά και όχι ταχυδρομικά θα αναγκαστούν να στείλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις φέτος όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, προκειμένου να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 10.000 με 12.000 ευρώ θα πρέπει να... έχουν στείλει την «φόρμα» σωστά συμπληρωμένη μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Η αλλαγή αυτή επιβάλλεται για να λάβουν οι φορολογούμενοι νωρίτερα το εκκαθαριστικό και να έχουν την δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε 3 δόσεις, αντί για δύο ή εφάπαξ που γινόταν.

Τα φετινά εκκαθαριστικά αναμένεται ότι θα είναι φέτος περισσότερο χρεωστικά, αφού θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 2 εκατ. πολίτες επιπλέον, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν πλήρωναν.

Με την μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ και ανάλογη μείωση του ορίου για τα προστατευόμενα τέκνα όλο και περισσότεροι καλούνται να καταβάλλουν τον οβολό τους.

Τέλος σε ότι αφορά τις αποδείξεις, δεν θα υπάρχει έκπτωση φόρου, το λεγόμενο bonus που υπήρχε πέρυσι, αλλά θα υπάρχει μόνο πέναλτι σε περίπτωση που οι αποδείξεις δεν συμπληρώνουν το 25% του εισοδήματος! Με άλλα λόγια, για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο… ρίξτε το στα ψώνια!
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: