5.3.12

Σαμαράς: “θα με κρίνετε από την κυβέρνηση που θα κάνω σε δυο μήνες”


Δεν θα μπουν άλλα στελέχη της ΝΔ στην κυβέρνηση...
Είναι συνταγματικό δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέξει τους υπουργούς του, η Νέα Δημοκρατία όμως, δεν θα δώσει άλλα στελέχη στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε σήμερα η Συγγρού με αφορμή σενάρια περί ανασχηματισμού και επαφών του κόμματος με το Μέγαρο Μαξίμου για είσοδο κι άλλων...
στελεχών στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή – βλ σενάρια για τοποθέτηση κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στελέχη της Λ. Συγγρού τονίζουν παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι μεταβατική και έχει συγκεκριμένη αποστολή, την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το PSI και την υπογραφή της συμφωνίας για τη νέα Δανειακή Σύμβαση, και αμέσως μετά θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Όπως γράψαμε πριν από ώρες, χθες το βράδυ και για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς διέψευσε τα σενάρια συγκυβέρνησης που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες το … σύστημα στήριξης Παπαδήμου. Μιλώντας σε φίλους και συνεργάτες του ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος επίσης στην κριτική για την συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου είπε μεταξύ άλλων:

“Έχω εξηγήσει πολλές φορές τους λόγους για τους οποίους στήριξα αυτή την μεταβατική κυβέρνηση περιορισμένου έργου, να γίνει το PSI, να κλείσει η δανειακή και να πάμε σε εκλογές. Εμένα θα με κρίνει ο λαός από την κυβέρνηση που θα κάνω σε δύο μήνες“.

Χθες επίσης ο κ. Σαμαρά είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων.

Ένα από τα θέματα που καλείται να λύσει επειγόντως ο κ. Παπαδήμος είναι και το θέμα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην θέση του παραιτηθέντος κ. Παπουτσή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Σαμαράς δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί ο κ. Παπουτσής από άλλο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και θα προτιμούσε να τοποθετηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, χωρίς κομματικούς φανατισμούς κλπ. Από εκεί και πέρα όμως δεν ανακατεύεται στο έργο του πρωθυπουργού ο οποίος εκ του Συντάγματος έχει δικαίωμα να τοποθετήσει ως υπουργό πρόσωπο της επιλογής του. “Η συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση εξαντλείται στους υπουργούς που έβαλε, από εκεί και πέρα τέλος και πάμε για εκλογές“, έλεγε χθες το βράδυ στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ....

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: