8.3.12

Λαϊκό τσουνάμι στην Θράκη κατά του χρυσού ...



Απόντες όλοι οι βουλευτές της Θράκης...

Πάνω από 1500 άτομα διαδήλωσαν με πανό, συνθήματα, ευρηματικά πλακάτ, με καπνογόνα, δείχνοντας ότι μπορεί η ιστορία να έχει 13 χρόνια αλλά οι αντιστάσεις δεν κάμφθηκαν. Απόντες όλοι οι ... βουλευτές της Θράκης, παρόν μόνο βουλευτής …Αχαίας της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Μια μέρα μετά την έγκριση με τη διαδικασία fast track της επένδυσης των Χρυσωρυχείων Περάματος, πραγματοποιήθηκε στην Λεωφόρο Δημοκρατίας της Αλεξανδρούπολη η μεγαλύτερη σε παλμό και συμμετοχή διαδήλωση κατά της εκμετάλλευσης των χρυσοφόρων κοιτασμάτων της περιοχής μας. Η διανομαρχιακή επιτροπή κατά του χρυσού έβαλε λεωφορεία από την Κομοτηνή που ήταν προσφορά του ΚΤΕΛ Ν. Ροδόπης και ο κόσμος έσπευσε να δώσει το παρόν του.
Στην Αλεξανδρούπολη το έδαφος είχε προετοιμασθεί με πανό που είχαν αναρτηθεί στο δημαρχιακό κατάστημα, με βαρέλια κυανίου που είχαν νεκροκεφαλές με ράβδους χρυσού που είχαν ως τραγική ειρωνεία το σήμα ότι είναι ελληνικό προϊόν, ενώ η καναδική εταιρία έγγραφε μην αγγίζετε και υπήρχε η σημαία της χώρας τους.

Aπό τον Χρόνο Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια: