10.3.12

Κουρεμα και ξυρισμα...


Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία υπολογίζεται ότι χάνουν 11 δισεκατομμύρια ευρώ από ... το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, στο πλαίσιο του PSI.

Ο προβληματισμός γίνεται ιδιαίτερα έντονος μετά τη στάση που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει άλλη επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στα ανώτατα κλιμάκια του οικονομικού επιτελείου κυκλοφορούν πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη σύσταση Ταμείου Ακινήτων, με σκοπό την εξεύρεση αντισταθμιστικών εσόδων για τα ταμεία, τα οποία πλέον εισέρχονται σε μία περίοδο, με νέα δεδομένα και πολύ περισσότερο νέους κανόνες λειτουργίας και επιβίωσης.

Το Ταμείο Ακινήτων, σύμφωνα πάντα με όσα διοχετεύονται από οικονομικές πηγές, θα ενταχθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας, η οποία έχει μπει στις πρώτες γραμμές του πίνακα με τους μεταρρυθμιστικούς στόχους. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ταμείων αποτελούσε ανέκαθεν αίτημα ασφαλισμένων και κυβερνώντων αλλά, όπως φαίνεται, τώρα τίθεται σε νέα βάση ανάγκης, λόγω βαθέος ξυρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: