12.3.12

«Ρεύμα Ανανέωσης» ιδρύει στο ΠαΣοΚ ο Ι. Ραγκούσης...


«Υπάρχει ρήξη εμπιστοσύνης στη σχέση του πολίτη με το κόμμα»...
Τη συγκρότηση πολιτικού ρεύματος, υπό τον τίτλο «Ρεύμα Ανανέωσης» εντός του ΠαΣοΚ και με συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κ. Ι. Ραγκούσης.
Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα των στελεχών, με τον... έναν ή τον άλλο τρόπο συντάσσονται με τον κ. Βενιζέλο, ενώ τα όργανα του κόμματος προετοιμάζονται για την εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει τον κ. Βενιζέλο νέο πρόεδρο του ΠαΣοΚ την επόμενη Κυριακή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, τήρησε αποστάσεις από τις διαδικασίες του Σαββατοκύριακου, και αν και παραβρέθηκε στους χώρους της Εθνικής Συνδιάσκεψης απέφυγε να τοποθετηθεί ή να εκφράσει προτίμηση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Αμέσως μετά την επικύρωση της υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου, επέλεξε την δημοσιοποίηση μίας πολυσέλιδης «διακήρυξης» για την δημιουργία ενός ρεύματος, του οποίου σκοπεύει να ηγηθεί και το οποίο, όπως λέει, προβλέπεται από το καταστατικό του ΠαΣοΚ.

Βασικοί άξονες της πρότασής του είναι οι μεταρρυθμίσεις, όπως τις είχε περιγράψει και σε προηγούμενη αρθρογραφία του, ενώ υπογραμμίζει προτάσεις όπως η μείωση των βουλευτών σε 200, η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η υπό όρους κατάργηση της μονίμοτητας στο δημόσιο και οι αλλαγές στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Για το ΠαΣοΚ σημειώνει ότι «υπάρχει ρήξη στη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με το ΠαΣοΚ, γιατί έχουμε κατάρρευση της αξιοπιστίας του» και «γιατί το ΠαΣοΚ την ώρα που θα έπρεπε να πορεύεται με ενιαία στρατηγική, με καθαρό μήνυμα, επέλεξε την αμφισημία και τη διγλωσσία».

Όπως προσθέτει ο κ. Ραγκούσης, «ένα ΠαΣοΚ που δεν ξεκαθαρίζει το δρόμο που θέλει να πάρει, δεν αποσαφηνίζει τη στρατηγική του -η λογική δηλαδή του ότι "είμαστε πολυσυλλεκτικοί ίσον πατάμε σε δυο βάρκες"- αντί να μας βγάλει από την κρίση θα μας βυθίσει βαθύτερα σε αυτήν, διατηρώντας την αναξιοπιστία, συντηρώντας και αναπαράγοντας την κρίση εμπιστοσύνης»...

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: