11.3.12

Ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας επιρρίπτουν οι πρυτάνεις ...


Οι εργασίες της 69ης συνόδου των πρυτάνεων και προέδρων των πανεπιστημίων ολοκληρώθηκαν χθες, Σάββατο, στα Ιωάννινα, μετά από πολύωρες συζητήσεις. Η δεύτερη ημέρα της συνόδου κύλησε ήρεμα, μετά τα... μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή μεταξύ ομάδων αριστερών παρατάξεων και μελών ΔΕΠ, με άνδρες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών.

Η σύνοδος, με ομόφωνή απόφασή της, διαπιστώνει ότι τα προβλήματα των πανεπιστημίων έχουν οξυνθεί και επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επειδή έως τώρα, όπως λέει, δεν βρέθηκαν κατάλληλες και μακροπρόθεσμες λύσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης που οδηγεί τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε αδιέξοδο.

Οι πρυτάνεις ελπίζουν θα υπάρξει επανεκκίνηση διαλόγου με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.

Για την Παρασκευή, 16 Μαρτίου, ορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό Γιώργο Μπαμπινιώτη, στον οποίο οι πρυτάνεις θα θέσουν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολεί τα πανεπιστήμια της χώρας.

Από τη σύνοδο των Ιωαννίνων εκδόθηκαν 14 ψηφίσματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων, τη φοιτητική μέριμνα και τις φοιτητικές εστίες, τη διαδικασία επιλογής ερευνητικού προσωπικού στα ΑΕΙ, το Ειδικό Μισθολόγιο μελών ΔΕΠ και τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων.

Τις χθεσινές εργασίες της 69ης συνόδου παρακολούθησε και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Γιώργος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου και των πρυτάνεων είναι η αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Σημείωσε ακόμη ότι πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να βρεθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα και τόνισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να υποχρηματοδοτείται.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: