21.3.12

Οι κινήσεις Βενιζέλου ενόψει εκλογών ...



Τη συγκρότηση Εκλογικής Επιτροπής, που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ή το αργότερο αύριο ο νέος Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Εκλογική Επιτροπή που θα είναι ενωτική, αφού επιδιώκεται η ... μέγιστη δυνατή συσπείρωση ενόψει των εκλογών, θα είναι πολυάριθμη, πιθανότατα 50μελής. Σε αυτή θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι του κόμματος, ιστορικά στελέχη όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης και πιθανόν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και στελέχη που στήριξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον αγώνα του για την ηγεσία του κόμματος και κάποιοι εκ των οποίων θα σηματοδοτούν την ανανέωση. Ο νέος Πρόεδρος θα συγκροτήσει και ένα διευθυντικό όργανο καθημερινής καθοδήγησης στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Δημήτρης Ρέππας, η Φώφη Γεννηματά και ο Πέτρος Ευθυμίου. Ενδιαφέρον έχει ποιοί εξ αυτών, αλλά και ποιά άλλα στελέχη, θα συμμετέχουν στον πρωινό καφέ, όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Ο Ε. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να μην προχωρήσει προεκλογικά σε εκλογή οργάνων, όπως το Πολιτικό Συμβούλιο.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η περίπτωση του Γραμματέα, με τον Μιχάλη Καρχιμάκη να ξανασκέφτεται την υποβολή της παραίτησής του και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προβληματίζεται αν θα του τη ζητήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως και σήμερα υπάρξει συνάντηση των δυο ανδρών με αυτό το αντικείμενο. Στο περιβάλλον του νέου Προέδρου πάντως υπάρχουν εισηγήσεις για «ξήλωμα» Καρχιμάκη και άλλες εισηγήσεις για υπέρβασή του, μέσω της Εκλογικής Επιτροπής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρόσωπο που θα επιλεγεί για εκπρόσωπος τύπου. Ο Ε. Βενιζέλος φέρεται να ξανασκέφτεται - κάτω από πιέσεις - την τοποθέτηση της δικηγόρου Χριστίνας Μανωλοπούλου και να προσανατολίζεται εκ νέου σε έμπειρο πρόσωπο όπως ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης (για πολλούς το καταλληλότερο πρόσωπο με διαφορά) και η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη.

Πονοκέφαλος η επανένταξη των διαγραφέντων

Η τυχόν επανένταξη των διαγραφέντων, πάντως, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον Ε. Βενιζέλο, ιδίως μετά την προχθεσινή παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου που τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης. Σφοδρές είναι επίσης και οι αντιδράσεις των βουλευτών που υπερψήφισαν τα μέτρα και νιώθουν ότι θίγονται από την επιστροφή των διαγραφέντων. Συνεργάτες του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πάντως, εξέφραζαν απορία και δυσαρέσκεια για τη συγκεκριμένη παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κάποιοι μάλιστα εξ αυτών τη συνέδεαν με την επόμενη ημέρα των εκλογών.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: